• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Filistin Uzlaşı Hükümeti ve Aladdin’in Lambası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada hiçbir hükümetin elinde, önündeki plan ve programı hayata geçirmek için Aladdin’in lambasıyla sihirli değneği bulunmamaktadır. Büyük bir insanlık dramı yaşayan Gazze’nin konumundan bahsedecek olursak aslında biz uzlaşı hükümetinden değil mucizeden bahsetmiş olacağız. Mucize olmalı ki hükümet de kendisine tevdi edilen görev ve sorumluluğu bilsin, fark etsin ve buna göre hareket etsin. Gazze’deki olumsuz durum işgalci rejimin başlattığı son savaşta daha da ağırlaştı.

Filistin uzlaşı hükümetinin genelde Filistin halkını, özelde ise Gazze halkını ikna edecek bir girişim başlatması gerekir. Ağır dosyaları halletmek üzere adım atan uzlaşı hükümetinin bunu takip eden adımları atması şarttır. Süreci engelleyecek bahanelere kulak vermeden, Fetih ile Hamas arasındaki sürtüşmeleri ve tartışmaları kaale almadan hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekir. Çünkü bu hükümet, bütün grupları içinde barındıran uzlaşı hükümetidir.

Uzlaşı hükümeti kurulmasından aylar sonra Gazze topraklarında ilk kez toplandı. Halka bir umut vermezse ve duygularına tercümen olmazsa, sadece toplanmakla takdir ve tebriği hak etmez. Toplantıda konuşulanların dört duvar arasında kalmamasını umuyoruz.

Başkan ve hükümet üyelerinden Gazze’yi karış karış gezmelerini, savaşın yerle bir ettiği Şucaiyye, Rafah ve diğer bölgelerini özellikle ziyaret etmelerini bekliyoruz. Şehit ve yaralıların huzurunda yapılan saldırı ve tecavüzlerin sert bir dille kınamalarını umuyoruz. Aynı şekilde başbakandan kendisinin başbakan olmasına izin veren başta Hamas olmak üzere bütün Filistinli gruplarla da bir araya gelmesini bekliyoruz. Hükümetin yaptığı ziyaretin bir grup ve hareketle sınırlı kalmaması ve dar siyasi amaçlı olmaması gerekir.

Gazze’nin ileri gelenlerinden biri, hükümetin bölgeden iyi bir intiba ile ayrılması için Gazze halkından gelen misafirlerine Gazze halkına yakışır bir ikramda bulunmalarını, hükümeti iyi karşılayıp misafir edinmelerini istedi. Bazıları ise hükümetin dünyanın gördüğü Gazze halkını ve bu halkın göstertiği fedakarlığı görmediğinden daha çok yabanca hükümetlere benzediğini düşünüyor. Bu büyük bir sorundur. Ama bundan daha kötüsü yapılan bu tespitin yerinde ve vakıyı yansıtan bir değerlendirme olmasıdır.

Bize uzlaşı hükümetinin başındaki zat olan Rami El-Hamedallah ile hükümet üyelerinin başarısını dilemekten, Filistin halkının adil davasına sahip çıkmalarını umut etmekten başka bir şey düşmüyor.

Gazze halkının en kısa zamanda Allah’ın izniyle bu sıkıntıdan kurtulmasını umut ediyoruz.

O ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır!...

Dr. İsam Şaver / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir