• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Ceyhan'da fırın ve lokantalar denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ceyhan İlçe Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren pastane, fırın, lokanta ve okulların çevresinde bulunan esnafları denetledi. Bazı lokanta ve pastanelerde miadı geçmiş gıda maddelerine el konularak imha edilirken, işyeri sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.
 

Belediye Zabıta Amiri Süleyman Şahin, esnafın imal ettiği ürünleri kendileri yemedikleri gibi vatandaşlara da yedirmemeleri gerektiğini vurgulayarak, “Halkın sağlığı ve kesesiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Bundan sonra denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız” dedi.

Yaptıkları denetimlerde 8 ayrı işyerine yasal işlem yaparak kapatma cezası uyguladıklarını kaydeden Şahin, “Denetimlerimiz sırasında 3 ayrı fırında yaklaşık 350 adet eksik gramajlı ekmek ele geçirdik. Eksik gramajlı ekmekleri köpeklere yedirmek amacıyla belediye ye ait hayvan barınağına götürdük”ifadelerini kullandı.

Bazı esnaflar ise zabıtanın denetimlerinden memnun olduklarını ifade ederek, insan sağlığını ön planda tutmak amacıyla temizliğe büyük önem verdiklerini söylediler. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir