• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Peşmerge'nin  Kobani'ye gidiş güzergahı  belirsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde, YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar 37’inci gününde yerini sessizliğe bıraktı. Amerika uçaklarının Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından gönderildiği silahların Kobani’ye ulaştırmasının ardından YPG, kendilerine yardıma gelecek Peşmerge güçlerini beklediği belirtildi.

Peşmerge’nin güzergahı belirsizliğini koruyor

Peşmergenin geçiş güzergâhının neresi olacağı henüz netlik kazanmazken IŞİD’in doğu ve batıdan sıkıştırılmasının hedeflendiği belirtiliyor. YPG’ye yardıma gidecek Peşmerge’nin, Irak'ın kuzeyindeki Zaxo sınır kapısından Şırnak'ın Silopi ilçesine oradan da İpek Yolu olarak bilinen uzun hattın kullanılarak Kobani'ye ulaştırılacağı veya Peşmerge’nin Irak-Suriye sınırındaki Fişhabur Sınır Kapısından geçerek, Suriye'nin kuzeyindeki PYD kontrolü altında olan Serêkaniye sınır kapısından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'a buradan da Viranşehir üzerinden Suruç’ta bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısından Kobani'ye geçebileceği tahmin ediliyor.

Müslim: ” Peşmerge'nin bize gelmesinden çok bize silah gerekiyor”

Öte yandan 'Kobani Kantonu Eşbaşbakanı' Enver Müslim, ABD'nin Kobani'ye silah yardımı ve Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gelmesi konusunda bir özel televizyona yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin bize gelmesinden çok bize silah gerekiyor. Eğer Peşmerge gelecekse YPG ile irtibata geçsin. İhtiyaç olursa YPG 'gelin' der. Eğer olmazsa 'silah yardımı yapın' der. İhtiyaç olmazsa Peşmerge kendi bölgesinde IŞİD'e karşı savaşsın, bize silah da göndersin. Savaşacak gençlerimiz var." dediği belirtildi.

KYB ile IKYB arasında yapılan yardımlar hakkında tartışma çıktı

Kobani’ye ulaştırılan silahlarla ilgili Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında da tartışma çıktı. KYB politbürosu, silahları Kobani'ye ulaştıranın kendileri olduğunu iddia ederken IKBY Başkanlığı, silahların "Kürdistan yönetimi ve halkı" adına gönderildiğini duyurdu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir