• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
"Et dağıtan gençlerin vahşice katledilmesini kimse görmedi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ombudsmanlık sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin çağrısının ardından çıkarılan olaylara değinerek, "Gezi`de hayatını kaybeden bir çocuk için senaryolar yazan ve timsah gözyaşları dökenler, Kurban Bayramı`nda vahşice katledilen Yasin Börü için neden sesiniz çıkmadı?" diye sordu.

Geçen yıl Gezi olaylarında yaralanan ve sonra hayatını kaybeden bir çocuğun ölü bedeni üzerinden saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir çocuğu istismar unsuru yapacak kadar alçaldılar. Okyanus ötesinden ölen çocuğun mezhebine de dayanarak timsah gözyaşlarıyla taziye mesajları yayınladılar. Fakat olaylar sırasında öldürülen polis Burak`ı kimse konuşmadı. Kurban Bayramı`nda et dağıtan gençlerin vahşice katledilmesini kimse görmedi. Bunlar çocuk değil mi? İstanbul`da talihsizce ölen çocuk için ekmek almaya gidiyordu diye reklamlar tasarladılar. Şimdi o vicdan sahipleri nerede? O çocuğu siyasi istismar aracı yapanlar nerede? Timsah gözyaşları dökenler nerede? Yasin Börü için neden sesleri çıkmadı?"

Bu çifte standarda boyun eğmeyeceklerini belirten Erdoğdan, iç güvenlik paketini savunarak, "Meclis yeni güvenlik tedbirlerini yasalaştırmaya çalışıyor. Yüzüne maske takıp, eline molotof alıp sivilleri katleden anlayış, dünyanın hiçbir yerinde özgürlük anlayışının arkasına sığınamaz. Ülke olarak her türlü yapıcı eleştiriye açığız. Ancak çifte standartla tamamen haksız şekilde karanlık operasyonlara eyvallah demedik, bundan sonra da demeyiz. Türkiye`nin 90`lı yıllara dönmesine izin vermeyiz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir