• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Olaylara katılan 13 Suriyeli yaralı olarak yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - HDP`nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan saldırı ve yağmalara katıldıkları belirtilen 13 Suriyeli Hasırlı Mahalle Meclisine ve belediyeye bağlı çamaşırhaneye yapılan operasyonda gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Sur ilçesinde bulunan Hasırlı Mahalle Meclisine ve belediyeye bağlı çamaşırhaneye yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 13`ünün Kobani`den gelen Suriyeliler oldukları belirtildi.

Gözaltına alınan Suriyelilerin çıkan olaylarda yaralandıkları ve Hasırlı Mahalle Meclisi`nde tedavi gördükleri de gelen bilgiler arasında. Gözaltına alınan Suriyeliler, yaralı oldukları için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

HDP`nin çağrısının ardından sokaklara çıkan PKK/HDP yandaşları, yanlarına Kobani`den gelen Suriyeliler ile Irak`tan gelen Ezidileri de alarak halka ait işyerlerine, İslami STK`lara ve HÜDA PAR binalarına saldırmıştı. Saldırılarda kurban eti dağıtan 6 HÜDA PAR üyesi ile sakallı bir kişi, PKK yandaşları tarafından vahşice katledilmişti. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir