• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
İlk konuşma ve yutma bozuklukları merkezi İzmir'de açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bünyesinde  hizmet verecek olan,  Kamu Hastanelerinin ilk Ses, Konuşma ve Yutma Bozuklukları Ünitesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış kurdelesini İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, KBB Kliniği Sorumlusu Doç Dr. İbrahim Çukurova ve KBB Uzmanı Op. Dr. Erhan Demirhan birlikte kesti.

Ünitede, ergenliğe bağlı olarak gelişen  ve ses teli nodülleri sonrasında oluşan ses değişimleri  gibi ses bozukluklarının tanı ve tedavisi yapılacak. Ameliyat öncesi ve sonrası ses terapileri verilecek, gırtlak ameliyatı geçiren hastaların rehabilitasyonu ile konuşma ve yutma ile ilgili diğer bozuklukların rehabilitasyonu sağlanacak. Daha ayrıcalıklı ses cerrahilerini hastanede hizmete geçirmek amacıyla kurulan ünitede ilk etapta Akustik ses analizi, Stroboskobik ses teli değerlendirmesi ve Elektrogllotrografi işlemleri yapılacak. Birim haftanın beş günü  KBB Kliniği bünyesinde hizmet verecek.


KBB Kliniği  sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Çukurova; "İnsan  yaşamında iletişim kurma ve beslenme vazgeçilmiş iki öğe, bunların devamlılığı bizim sosyal yaşantımızda iki önemli unsuru oluşturuyor. İnsanın sesindeki değişimler, hastalık nedeniyle ortaya  çıkan ses kalitesindeki değişiklikler, yada özellikle erkek çocuklardaki ergenliğe bağlı ses kalitesindeki bozukluklar bizim sık karşılaştığımız sorunlar. Toplumda bu kişilerin izole olduklarından sosyalleşmelerinde problem yaşadıklarını bilimsel, görsel ve  medyatik olarakta izlemekteyiz. Bu nedenle İzmir’de böyle bir merkez kurmak için yola çıktık. " dedi.


Program,  TEAH  KBB Kliniği Uzmanı aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı misafir öğretim üyesi Op. Dr. Erhan Demirhan’ın, 'Ses Konuşma ve Yutma Bozuklukları Ünitesi' tanıtım konuşmasının ardından sona erdi. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir