• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
PKK`nin katlettiği HÜDA PAR üyesi ebediyete uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova`ya bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyünde PKK tarafından evi taranarak ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü Malatya Araştırma Hastanesi`nde vefat eden HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki, dava arkadaşlarından oluşan binlerce kişi tarafından tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlandı.

Malatya’dan sevenleri ve dava arkadaşları tarafından cenazesi alınan Tiryaki, Karlıova`ya bağlı Serpmekaya (Alpiran)  köyüne yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla getirildi.

Köy camisinin bahçesinde binlerce dava arkadaşının katılımıyla Tiryaki’nin cenaze namazı kılındı. Dava arkadaşları tarafından omuzlara alınan Tiryaki`nin cenazesi, "Kahrolsun PKK, intikam intikam, Biji Hizbullah, Hizbullah vur vur PKK`ya vur,” sloganları ve tekbirler ve salâvatlar eşliğinde mezarlığa getirildi.

“Şehidimizin şahadetini tebrik ediyoruz”
Mezarlıkta bir konuşma yapan Bölge Alimlerin Molla Sahap Korkutata, “Şehidimizin şahadetini tebrik ediyoruz. Hayırlı olsun. Ümmetin uyanışına birliğine ve dirliğine vesile olsun.” dedi.

Korkutata, "Kuran`da Rabbimiz, “Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, Bilakis onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız” buyuruyor. Allah yolunda bir insan şehit olur. Bin insan yerine gelir.

İslam ve Müslümanlar şehidine sahip çıkacaktır. İslam davası dışındaki davalar için ölenler, şehit değildir. Kimi batıl davalar, bunları kendilerine malzeme olarak kullanır. İslam dışında bulunan davalar, hem dünyada hem de ahrette kaybedeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır”
Cengiz Tiryaki`nin herkes tarafından sevildiğini belirten Korkutata, “Şehidimizi soruyoruz. Kime ne zararı vardı? Ne diye bu ona reva görüldü? Biz şunu biliyoruz ki, yaşantısı ve tek gayesi İslam`ı, dinini yaşamasıydı. Herkes tarafından bu şekilde biliniyordu. Onun Müslümanlığı birilerini rahatsız etti. Ey İslam ve Kuran`dan rahatsız olanlar; sizler batıl inancınıza göre tek tip insan mı istiyorsunuz? Bunu geçmişte de gördük. Bu şekil hareket edenler, hüsrana uğrayacaklardır. O kâfirler;  istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır elbette.” şeklinde konuştu.

Cengiz Tiryaki
Cesaret, fedakârlık ve saygılı kişiliğiyle bilinen Cengiz Tiryaki, Karlıova ilçesinde sevilen ve değer verilen biriydi. Köyünde hayvancılık işiyle uğraşan Tiryaki, ailesi ve kardeşlerine de bakmakla yükümlüydü. Fedakârlığıyla bilinen Tiryaki, 2014 yerel seçimlerinden sonra BDP’ye oy vermediğinden dolayı hedef haline gelmişti.

PKK, BDP`ye oy vermediği için Tiryaki`den köyü terk etmesini istemişti. Bu duruma direnen Tiryaki, daha sonra eli silahlı PKK`liler tarafından evinde tehdit edilmişti. Hakaretleri kabullenmeyen Tiryaki misliyle karşılık vermiş ve evini köyden taşımayacağını belirterek, “Kimi kimin köyünde kovuyorsunuz.” karşılığı vermişti.

9 Ekim Perşembe gecesinde Cengiz Tiryaki`nin evi yaklaşık 10 kişilik bir PKK çetesi tarafından sarıldı. Tiryaki`den dışarı çıkmasını isteyen PKK`li grup, kardeşinin de ellerinde olduğunu belirterek dışarı çıkmaması durumunda evi çocuklarla beraber bombalayacakları tehdidinde bulundu. PKK`li saldırganlar daha sonra kapıyı açan Tiryaki`yi uzun namlulu silahlarla tarayarak köyden kaçtı.

Kardeşleri tarafından Karlıova Devlet Hastanesine kaldırılan Tiryaki, yapılan ilk müdahaleden sonra Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ameliyat edilen Tiryaki, ameliyatın başarısız geçmesi ve durumunun ağırlaşması sonucu Malatya Tıp Fakültesine kaldırıldı. Burada iç kanamadan dolayı tekrar ameliyata alınan Tiryaki, 20 Ekim Pazartesi günü vefat etti. (İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir