• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Kovancılar`da Peygamber Sevdalıları Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde faaliyet yürüten İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Saray Düğün Salonunda düzenlenen etkinlik 14.00`da Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İhya Der Başkanı Mehmet Aydın, Peygamber Efendimize duyulan özlemin, sevginin neticesi olarak bu etkinliklerin düzenlendiğini vurgulayarak peygamber efendimizi tanıtmak için daha fazla gayret sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Celal Bozdaş, Rasulullah`ın (sav) etkinliklerden haberdar olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz Hz İsa`dan (as) sonra yeryüzüne karanlık bir cehalet çökmüştü. İnsanlar insanlık sıfatını kaybetmişti. Renk ayırımı, sınıf ayırımı, ırk ayırımı velhasıl insanlığı sömürecek ne kadar hastalık varsa insanlığa bulaşmıştı. İşte onun için Allah (cc) `Ya Muhammed (sav) seni yalnızca insanlara değil cinlere değil bütün âlemlere rahmet olarak gönderdik` diyor. İşte O rahmet peygamberi, O merhamet peygamberi, O şefkat peygamberi bunu insanlığa yayacaktı. İnsanlar mala, paraya, makama, kadına tapıyorlardı velhasıl insanlık insanlığını kaybetmişti. Onun için Allah`ın Resulü Lailaheillallah deyin kurtuluşa erin diyordu. Lailaheillallah olarak kabul edin kurtuluşa erin diyordu. Tabiî ki bu öyle kolay kabul edilecek bir kelime değildi. Çünkü o müşrikler bu kelimenin ne anlama geldiğini biliyorlardı. Önce putlarından vazgeçmeleri gerekiyordu. Önce o zorla işgal ettikleri makamları bırakmaları gerekiyordu. Önce o mazlum halkın kanını emmeleri terk etmeleri gerekiyordu. O köle olarak çalıştırdıkları insanların hürriyetlerini vermeleri gerekiyordu. O kadına değer vermeyen insanlar kadını anne olarak kabul etmeleri gerekiyordu. İşte bütün bunları bildiklerinden dolayı kolay kolay Lailaheillallah demiyorlardı. Fakat hayat mücadeledir bütün peygamberler yeryüzünde insanlığa insanlık değerini kazandırmak için gelmişlerdir. Onların tek amacı insanları tağutların kulluğundan kurtarıp Allah`a kul etmeleri içindi. Ve Rasulullah bu dairenin son halkasıydı.

Rivayetlere göre yüzyermidört bin peygamber gelmişti. Fakat hiçbiri bütün âlemlere, bütün insanlığa şamil olarak gönderilmemişti. Bu görev Hz Muhammed (sav)`e verilmiş. `Ya Muhammed biz seni insanlık üzerine bir şahid, insanlığa bir uyarıcı olarak gönderdik` buyuruyor yüce Allah. Rasulullah insanları Allah`a davet ederken hemen insana insani değer kazandırmaya başlıyordu. Namazı, orucu, zekâtı, haccı emretmiyordu. Çünkü bu insanlar buna müsait değildiler. Önce bu insanlar kendi değerlerini yaratılış gayelerini anlamaları sağlandı. Habbab bin Eret anlatıyor; Ammar beni Rasulullah`ın meclisine davet etmişti. Ben Rasulullah`ı bilmiyordum. Biz hepimiz biri gelip bu zulümden kurtaracak mı? Diye dertleşiyorduk. Ammar beni Erkam bin Erkam`ın evine götürdü. Kapıyı açınca Ebubekir ile Bilal`ın yan yana oturduğunu gördüm. Ebu Bekir Kureyş`in ileri gelenlerinden zengin bir tüccar, Bilal ise alınıp satılan bir köle ve zenci bir insan. Ben bu olayı görünce dedim ki vallahi bu peygamberdir, eğer bu peygamber olmasaydı Bilal`i getirip Ebubekir`in yanına oturtmazdı. İşte Rasulullah (sav) bu hastalıkları yavaş yavaş tedavi ediyordu. Bu insanlardan tebliğci, davayı sürdüren insanlar yetiştirmeye başladı. Ama geçmiş zalimler günümüz zalimleri aratmayacak şekilde engel olmaya başladılar. Ama Allah nurunu tamamlayacaktır. Fakat ceht etmek, gayret göstermek, fedakârlık göstermek, yükün altına girmek lazım.

Şeyh Said (ra)`ı idama götürdükleri zaman, `benim davam İslam olduktan sonra ölüm benim umurumda mıdır` dedi. Nice yiğitler aynı sesle haykırdılar. Ve İslam dinini bugünlere getirdiler. Bizler bu din için fedakârlık yapmamız aile akraba komşu herkese ulaştırmamız gerekir. Benim dinime yardımcı olursanız bende size yardımcı olurum buyuruyor yüce Allah. Allahın yardımcı olduğu bir toplum yenilgiye uğrar mı?" dedi.

Grup Selam`ın ilahi ve ezgileri ile İbrahim Güngören Hoca tarafından okunan Mevlid-i Şerif duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Binlerce Peygamber Sevdalılarının katıldığı etkinlik sinevizyon gösterimi ve yapılan duanın ardından sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20357.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20358.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20359.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20360.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20361.jpg

Ali Aslan Işık - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir