• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
İlk yardım eğitimini tamamlayan itfaiyecilere sertifika
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlkyardım Eğitmenleri tarafından, Batman’da görev yapan İtfaiye Müdürlüğü personeline 2 grup halinde "Temel İlkyardım Eğitimi" düzenlendi. Kurs sonunda eğitimlerini tamamlayan itfaiyecilere sertifikaları verildi.


İtfaiye Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitime Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli 32 personel katıldı.


Eğitime katılan personelin sertifika almaya hak kazandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, "Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda önce AFAD personeline, şimdi  de  itfaiye ekiplerine Temel İlkyardım Eğitimi verdik.  Yapılan eğitimler İlkyardım Yönetmeliği ve mevzuatı doğrultusunda, teorik ve uygulamalı olarak, her bir grup için 16 saat olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü'nün sertifikalı eğitmenleri tarafından verildi. Hasta ve yaralının yaşam şansını artırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için temel ilkyardım eğitimi önemlidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de, ilkyardım eğitimi zorunludur." dedi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir