• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Sınırdan Alınamayan 2 Suriyeli Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye-Suriye sınırında bulunan Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı sınır birliklerinin son bir iki gündür Suriyeli yaralılara sınır kapısını kapaması üzerine yaklaşık 10 Suriyelinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bugün sınır kapısında yaşamını yitiren iki Suriyelinin Esed rejiminin varil bombalı saldırısında ağır yaralandığı açıklandı.

Karakol Komutanlığının uygulaması nedeniyle ağır yaralıların içeri alınmaması gerilimi tırmandırdı. İki gündür ağır yaralı geçişlerine kapalı olan karakol, sınırın diğer tarafını kontrol eden muhaliflerin sert tepkisine neden oldu.

Bu Muameleye Karşı Yardımı Reddettiler

Tevhidi Gündem sitesinde yer alan habere göre yaşanan bu gelişmeler üzerine bölgede bulunan Türk Kızılay’ına ait insani yardım TIR`larını kabul etmeyen muhalif güçler “Yaralılarımızı almayanların yardımını istemeyiz” diyerek tepkilerini gösterdi.

Yaşanan gelişmeler üzerine Türk Kızılay’ına ait yardım TIR`ları geri dönmek zorunda kaldı.

Hükümete yakın gazeteciler bu keyfi uygulamaların karakol komutanı tarafından sürdürüldüğünü aktardılar.

Hükümete yakın kaynaklar uygulama için Karakol Komutanının keyfi uygulaması değerlendirmesi yaparken, hükümet kanadından henüz bir açıklama gelmedi.

Suriyeli mültecilere `Şeref, bereket` diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. Peşmergeye koridor açıp, PKK`ye destek verildiği bir zamanda yaşanan bu gelişme dolayısıyla sorumlulardan hesap sorulması bekleniyor.

haksözhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir