• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Katledilen İnsanların tek suçu Müslüman olmalarıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Kobani bahanesiyle halkı sokağa çağıran HDP/PKK  yöneticilerinin İslami STK ve mütedeyyin insanlara yönelik saldırılarını İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren İmkân Der Gaziantep Şubesi Başkanı Said Gökdere, ” HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın insanları sokaklara çağırması ve ardından yaşanan olayların sonrasında  da tekrar açıklama yaparak ‘Ben bu olayların meydana geleceğini düşünmemiştim.’  diyerek olanların içinden sıyrılması, tam bir akıl tutulmasıdır.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki siyasilerin konuşacakları zaman sözlerine çok dikkat etmelerinin gerektiğini belirten Gökdere, “Hiç kimsenin bir şeyleri bahane ederek halkı sokağa çağırıp, halka ve dini değerlere zarar verme hakkı yoktur. Kobani Türkiye’nin dışında bir yerdir. Eğer mesele zulme karşı çıkmak ise, tamam hep beraber karşı çıkalım ama, bugün Suriye’de binlerce insan öldü ve hala katliamlar devam ediyorken, neden bunun için insanlar sokaklara dökülüp bir şeyler yapmıyor?”diyerek tepki gösterdi.

Kobani bahanesi ile PKK/HDP’nin Türkiye üzerindeki projelerini gerçekleştirmek istediğine dikkat çeken Gökdere, “Örneğin çözüm sürecini kendi lehine kullanarak birçok olay gerçekleştirmişlerdir. Birilerinin ülkemiz üzerindeki kötü emellerini gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğiz. Kurban bayramında gerçekleşen olaylar tam bir akıl tutulmasıdır. Üç tane Müslüman genç kardeşimiz ellerinde et poşetleri ile Kobani’den gelen kardeşlerimize giderken katledildi. Bu gibi olaylar ile amaçlarının ne olduğunu açıkça göstermektedirler. Amaçları Kürtleri savunmaksa, neden böyle hareket ediyorlar. Burada gerçekleştirdikleri olaylar, Kürtlere yardım etmek değil, tam tersine Kürtlere zulüm etmektir.”diye konuştu.


Katledilen insanların tek suçunun Müslüman olduğunu vurgulayan Gökdere, “ Biz şuna üzülüyoruz. Kürtleri savunduklarını söyleyenlerin fakirlere et dağıtan kardeşlerimizi katletmeleridir. O kardeşlerimizin katledilmesinin sebebi Müslüman olmalarıdır. Diyarbakır’da gerçekleşen olayda kardeşlerimizin yerde sürüklenmesi, üçüncü kattan atılması, üzerinden araba ile geçilmesi, kafasının ezilmesi ve üzerine benzin dökülerek yakılması insanlık dışıdır. Yapılan saldırılar da açıkça gösteriyor ki, savaş Müslümanlara karşıdır. Camilere, Kur’an kurslarına ve okullara saldırmalarının başka açıklaması yoktur. Marksist ve dinsiz bir örgütten de başka bir şey beklenemez. Eğer gerçekten bu olayların sebebi Kobani ise, gitsinler Kobani’de eylem gerçekleştirsinler, orada zulme karşı çıksınlar.” ifadelerini kullandı.     (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir