• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
PKK yandaşları yardım derneğini yakmak istemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kurulduğu günden bu yana yardım faaliyetlerinde bulunan, yetim ve muhtaç binlerce aileye yardımda eden Rahmet Gıda Bankası’nın, PKK yandaşları tarafından önce taşlanıp camları kırıldığı, sonra da yakılmak istendiği bildirildi.

6-7 Ekim olaylarıyla bölgede kaos oluşturan PKK’liler, HÜDA PAR ve birçok İslami STK’ya saldırmış, bunların sonucunda vahşice katliamlar yapılmıştı. Gelen haberlere göre Kızıltepe’de yardım faaliyetlerinde bulunan Rahmet Gıda Bankası da saldırıya uğrayan kurumlar arasında yer alıyor.

Saldırı anının görgü tanıklarından İ.S, “Olay günü yüzleri kapalı bir grup Rahmet Gıda Bankasına saldırmaya başladı. Tekmelerle kepenklere vurarak camlarını kırdı. Bazıları ise kilitleri kırmaya yeltenerek yakacaklarını söyledi. Olayı gören bazı mahalle sakinleri derneğin önünde durarak yakmalarını engelledi. Eğer orada bulunan mahalle sakinleri engel olmasalardı derneği yakacaklardı.” diye konuştu.

Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz ise kuruldukları günden beri hiçbir ayırım yapmadan, nerde bir yardıma muhtaç aile varsa yardımına koştuklarını belirterek “İki yılı aşkındır rahmet gıda bankasını kurduk. Kurulduğumuz ilk günden beri din, dil, ırk hiçbir fark gözetmeyerek nerede yardıma muhtaç bir aile duyduğumuzda ya da derneğe başvurduğunda imkânlar dâhilinde hayırseverlerin katkısıyla yardımda bulunuyorduk. Bugüne kadar binlerce aileye yardımda bulunduk. Belki derneğin yakmasına gelen bazı kişilerin ailesine dahi yardımda bulunuyorduk. Çünkü yardım dağıttıklarımızın çoğu ekseriyette eşleri dağda öldürülen veya PKK davasından cezaevinde bulunan ailelerdir. Hepsi kayıtlarımızda mevcuttur. Eğer gerçekten bu zihniyet bu halk için mücadele etseydi. Yardım derneğine saldırıp camlarını kırıp yakmam girişiminde bulunmazlardı. Eğer çevrede bulunan mahalle sakinleri onlara müdahale etmeseydi, her şeyi yakacaklardı.” dedi.

Dernek Başkanı Öz ayrıca, saldırganları engelleyen mahalle sakinlerine de teşekkür etti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir