• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
52 yıllık İmam Hatip Lisesi yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da 1962 yılında yapılan ve günümüz deprem yönetmelerine uygun olmadığı için kolanlarında çatlaklar oluşan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenileniyor.

Yıldırım ilçesinde 1962 yılında yapılan ve yarım asrı aşkın süredir binlerce öğrenci yetiştiren Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin zamanla yorgun düşen ve olası bir depremde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan tüm binaları yenileniyor. Kampüs alanında bulunan dershane, yatakhane, spor salonu gibi binaların yıkım çalışmasında sona gelindi. Yapılan yıkımlar sırasında binanın kolonlarında büyük çatlaklar olduğu, betonların mukavemet düzeyinin iyice ortadan kalktığı ve demir miktarının da yetersiz olduğu gözlendi.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Halil Eldemir’in de katıldığı inceleme gezisini değerlendiren Başkan Altepe, yıkımda ortaya çıkan manzaranın binaların ne kadar dayanıksız olduğunu sözler önüne serdiğini vurguladı. Başkan Altepe, “Merkez İmam Hatip Lisemiz 52 yıldır hizmet veriyordu. Ancak dayanıklılık açısından riskli yapılar arında yer alıyordu. Kolonlarda çatlaklar var, beton ve demir kalitesi düşük. Tamamen yorulmuş bir bina. Eski yapıların tamamını yıkıyoruz. Kısa zamanda derslikler, yatakhaneler, spor salonu, konferans salonu ile modern, pırıl pırıl bir eğitim kompleksini buraya kazandıracağız” dedi.

Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Halil Eldemir de günümüz deprem yönetmeliklerine uygun olmayan ve risk altında bulunan binanın yenilenmesi noktasındaki katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Eldemir, “Sosyal donatı alanları ile çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılacak olan binalarımızda kentine, ülkesine ve insanlığa faydalı nesiller yetişmesini diliyorum” diye konuştu. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir