• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK Vahşetinin Tarihsel Seyri ve Amacı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öncelikle kuruluşunda günümüze pkk nin mazlum ve müslüman kürt halkına vahşetinin sadece bazılarını hatırlayalım:

20 Haziran 1987 - PKK, Pınarcık köyü katliamını gerçekleştirdi. Mardin`in Ömerli ilçesindeki saldrıda 6`sı kadın, 16`sı çocuk 30 kişi öldürüldü. PKK lideri Öcalan, eylemin ardından "Öldürelim, otorite olalım" açıklamasını yaptı.

9 Temmuz 1987 - PKK militanları Mardin`in Midyat ilçesinde katliam gerçekleştirdi. Saldırıda 16`sı çocuk, 31 kişi öldürüldü.

18 Ağustos 1987 - Eruh ilçesinin Kılıçkaya köyüne yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 23 kişi öldürüldü, 1 kişi yaralandı. 29 Mart 1988 - Eruh ilçesinin Yağızoymak köyünde PKK`lılar 9 çobanı boğarak öldürdü.

7 Mayıs 1988 - PKK militanları Şırnak`a bağlı Dereler köyüne silahlı eylem düzenledi. Saldırıda 16 kişi öldürüldü.

9 Mayıs 1988 - Mardin, Nusaybin ilçesinin, Taşköy Balminin mezrasına baskın düzenleyen PKK`lılar 8`i çocuk, 2`si kadın 11 kişiyi öldürdü. 2 çocuğun ağır yara aldığı saldırıda saldırıyı düzenleyenlerin rehin aldıkları 3 kişi ölü bulundu.

26 Kasım 1989 - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesine bağlı İkiyaka köyün Aşağımolla Yasin Mahallesindeki vatandaşlara yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 28 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

22 Temmuz 1991 - Mardin`in Midyat ilçesinde PKK militanları tarafından sivil araçlara yapılan saldırıda 19 kişi öldü.

27 Haziran 1992 - PKK`lılar Silvan`ın Yolaç köyünündeki bir camide namaz kılan vatandaşları dışarı çıkardı ve 10 kişiyi kurşuna dizerek öldürdü.

1 Ekim 1992 - PKK, Bitlis`in Cevizdalı köyüne baskın düzenledi. Saldırıda, çocuk ve kadınların aralarında bulunduğu 30 kişiyi öldürüldü, 25 kişi de yaralandı. 13 köy korucusunu kaçıran saldırganlar köyü ateşe vererek olay yerinden uzaklaştı.

20 Ekim 1992 - Bingöl`ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yakınlarında, bir otobüs PKK`lılar tarafından duruduruldu. 19 yolcuyu kurşuna dizilerek öldürdü, 6 kişi yaraladı.

22 Ekim 1992 - PKK, Malazgirt`teki Dedebağ köyüne yapılan silahlı eylem gerçekleştirdi. Saldırıda 12 kişi öldürüldü.

4 Haziran 1993 - PKK`lılar Hakkâri ve Bingöl`de köy bastı. Saldırılarda 7 kişi öldürüldü 3 kadın kaçırıldı.

5 Temmuz 1993 - Erzincan`ın Başbağlar köyüne yapılan silahlı saldırı sonucunda 33 kişi öldürüldü ve köydeki 57 ev ateşe verildi. 3 vatandaş saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

18 Temmuz 1993 - PKK, Van`ın Bahçesaray ilçesine bağlı Sündüzlü yaylasında silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olayda 24 kişi öldürüldü, 1 kişi yaralandı.

4 Ağustos 1993 - Bir grup PKK`lı Bitlis`in Mutki ilçesine bağlı Yenidoğan ve Kavakbaşı köyleri arasında yol kesti. Durdurdukları iki yolcu minibüsünde bulunan toplam 15 kişiyi kurşuna dizerek öldürdüler. Saldırıda 13 kişi yaralandı.

4 Ekim 1993 - PKK militanlarının Mardin`in Midyat ilçesindeki köy yoluna döşedikleri mayına bir yolcu minibüsünün çarpması sonucunda 26 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

4 Ekim 1993 - Siirt`in Şirvan ilçesine bağlı Deltepe köyüne PKK`lılar tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 33 kişi öldürüldü

5 Ekim 1993 - Hakkari, Siirt ve Batman`daki çeşitli köy ve mezralara PKK`lılar tarafında düzenlenen silahlı saldırılar düzenlendi ve 22 ev ateşe verildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 kişi öldürüldü, 10 kişi yaralandı.

21 Ekim 1993 - PKK militanları Derince köyünü bastı. Silahlı saldırıda 24 kişi öldürüldü, 7 kişi yaralandı.

21 Ocak 1994 - Mardin`in Ormancık köyüne düzenlenen silahlı saldırıda 16 vatandaş öldürüldü, 4 kişide yaralandı.

1 Ocak 1995 - PKK militanlarının Diyarbakır`ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyüne düzenlediği silahlı saldırıda 18 kişi öldürüldü, 9 kişi yaralandı. 5 Ağustos 1995 - PKK militanları Hatay`ın Hassa ilçesine bağlı Akbez beldesine roket atarlar ile saldırı gerçekleştirdi. Silahlı saldırıda 3`ü çocuk 8 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

23 Nisan 1996 - PKK`lılar Kahramanmaraş`ın Ekinözü ilçesinde ilkokulda görev yapan 3 öğretmeni kurşuna dizdi.

Yukarıda pkk nin kendi halkına karşı yapmış olduğu barbarlığın tarihsel seyrinin küçük bir kesitini hatırlatmamızın nedeni pkk yi tanımanın en iyi yolu pkk nin dünden bügüne devam eden vahşet ve zülmünü ve bu zülmün amacının bilinmesi gerekliliğidir.

Kurulduğu günden bugüne vahşet felsefesi hiç değişmeyen pkk sürekli olarak kendisine karşı koyamayacak kadar mazlum ve masum olan kadın ve yaşlıları katlederek acizliğini ve acımasızlığını,kendisinden bu katliamların hesabını soracak olan çocukları katlederek korkaklığını ve eğitimcileri katledip eğitim kurumlarını yakması ise cahilliğin ve cehaletin arkasına saklanarak seviyesizliğini ve karektersizliğini göstermektedir.Camilerden insanları çıkarıp şehid eden ve camileri yakan bu zihniyet bugünde hayırda yarışan gençleri katlederek sahip olduğu inançsızlığı ve din düşmanlğını bir kez daha ortaya koymuştur.Düne kadar annelerin çocuklarını avuçlarından alıp dağa kaçıran pkk bugün bu fidanları zalimce katletmektedir
. Boğulmak üzere olan bir insanın son bir hamle ve güç ile yüzeye çıkmaya çalışması gibi pkk de son bir hamleyle kendini yok olmaktan kurtarmaya çalışmaktadır.Ancak bunu yaparken akıttığı mazlum ve mustazaf kanının kendisini boğacağını hesaba katmıyor.Çünkü katledilen bu hayır erlerinin toprağa düşen ilk kan damlalarıyla beraber pkk/Hdp ve zihniyeteni zillet,aşağılanma ve korku sarmıştır.

Artık Akıl ve vicdan sahibi olan her insan pkk nintüm eylemlerinde katledilenlerin ve cahil bırakılmak istenenin mazlum kürt halkı olduğunu anlamalıdır.Pkk nin bir zülüm kaynağı olduğunu ve din düşmanı zalimlerin maşası olduğunu hatırlamalı ve asla unutmamalıdır.

Küfrün devam edebileceğini ancak zülmün asla devam etmeyeceğini bilen mazlum ve müslüman kürt halkı pkk nin yaptığı son vahşet ve barbarlığın,pkk nin yok oluşunun son çırpınışları olarak görmekte ve ufukta beliren ve gün geçtikçe yükselen islam güneşini sevinçle karşılamktadır.

Selam ve dua ile

Halil Can / Okur Mektubu

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir