• DOLAR 32.475
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2479.044
  • ...
Solhan'da 235 kişi geçici iş sahibi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki merkez ve köy okullarında, İlçe Müftülüğü bünyesindeki merkez ve köy camilerinde, Solhan Belediyesi ve Arakonak Belediyesinde çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 235 kişi noter kurası ile iş sahibi oldu.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Bingöl İl Müdürlüğü’nce Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Solhan merkez ve köylerinde 7,5 ay süreyle geçici olarak çalıştırılacak 235 kişilik alım için yüzlerce işsiz İş-Kur’a müracaat etti.

Solhanlı yüzlerce işsiz İş-Kur’a yaptığı kayıt sonrası 16 Ekim 2014 Perşembe günü Solhan Halk Eğitimi Merkezi Gazi Hakim Behçet Turan Tufan Konferans Salonu’nda noter tarafından çekilen kuraya katıldı.

Yapılan kura sonucuna göre; Solhan'da ilçe merkezi ve köy okulları’nda 80, İlçe Müftülüğü bünyesindeki merkez ve köy camilerinde 70, Solhan Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 70 ve Arakonak Belde Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 15 kişi olmak üzere toplam 235 asıl isim kuradan çekildi. Her bir kurumda çalıştırılacak kişinin yarısı kadar da yedek listeler oluşturuldu.

Kura sonucu belirlenen kişilerin 7,5 ay süreyle istihdam edileceği ve bu kişilerin haftada 6 günde toplam 45 saat çalıştırılacağı öğrenildi.

Kurada ismi çıkanlara İŞ-KUR tarafından asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak. İşçilerin 27 Ekim 2014 tarihinde işbaşı yapacakları açıklandı. Kurada belirlenen asil kişiler nüfus cüzdan fotokopisi, aile nüfus kayıt örneği ve Ziraat Bankasından alınan hesap numaralarıyla birlikte en geç 21 Ekim 2014 (Salı Günü) kadar müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir