• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Solhan'da vergi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Torba Yasa ile getirilen aflar kapsamında, vergi borcu bulunan mükellefler ödenmemiş vergilerini faizsiz bir şekilde peşin olarak tek taksitte ödeyebilecek. 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunan mükellefler, dilerse borçlarını 2 ayda bir ya da 18 eşit taksitle de ödeyebilecekler.

Solhan Mal Müdürü Sıtkı Gürocak, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun yasallaşarak 11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığına dikkat çekerek kanunun vergi borçlularına büyük fırsat tanıdığını belirtti.

Son başvuru tarihinin 01 Aralık 2014 olduğunu ifade eden Gürocak, başvuruların online olarak www.gib.gov.tr internet adresinden veya bireysel olarak vergi dairelerinden yapılabileceğini söyledi.

Vergi borcu ödemelerinde gecikme zammı, gecikme faizi gibi alacakların terkin edileceğini ifade eden Gürocak, “Vergi borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi, idari para cezaları, vergi dairelerince takip edilen Yüksek Öğrenim ve Katkı Kredileri, ecrimisil, doğrudan gelir desteği ve daha birçok borçlarının yapılandırılması için 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir