• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...

MARDİN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Ali Dündar ve Mardin Sanayici İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan, Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerin bölge ekonomisine yansımalarını değerlendirdi.

İşadamları, Kobani bahane ederek bölgede özellikle Kürt coğrafyasında insanlara zulüm etmenin, yağmanın, yıkmanın ve talanın hiçbir gerekçesi olamayacağını söylediler.

Buna karşı olduklarını ve bu tür eylemlerin bölge ekonomisine ciddi zararlar getirdiğini kaydeden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Ali Dündar, “Gelecek açısından çok fazla tedirginlik hissetmiyoruz. Ancak meydana gelen olaylar kısa vadede bölge ekonomisine zararları oldu. Son bir kaç gündür biraz duruldu.  Bu olaylardan kazanan yok. Asayişsizliğin ortaya çıkmasında kimse karlı çıkmayacaktır. Bölgemizde yaşanan yağma gibi yanlış hareketlerin bölge insanının özelikle Kürt insanın kimliğine uymayan hareketler ortaya çıktı. Bunlarda bizim başkaları tarafından yanlış yorumlanmamıza neden oldu.” dedi.

Mardin Sanayici İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise bölgede yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini, bu olaylarda yaşanan yağma ve talanları anlayamadıklarını ifade ederek bunun irdelenmesi gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)