• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Süper iyonize su ile yaptığı gösteri hayran bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Uzun uğraşlar sonucu elde ettiği Süper İyonize Suy'un işlevleriyle ilgili Bitlis'te bir gösteri yapan Doyuk, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve birçok katılımcının gözü önünde yaptığı gösteriler izleyenleri hayrete düşürdü.

“Yangınlara çözüm olacak”

Doyuk, ilk olarak kendisinin elde ettiği “Süper İyonize Su”yu  sürdüğü tahtaları ve hiçbir şeyin sürülmediği parke taşlarını molotofkokteyli ile ateşe verdi. Gösteri de kuru taşlar alev alev yanarken, tahtaların yanmadığı görüldü. Yanan ateşi küçük bir sprey ile söndürmesi dikkat çekti.

Ardından bir elbiseye de ürettiği suyu vuran Doyuk, elbiseyi benzin dökerek ateşe verdi. Elbise üzerindeki benzin yanarken, elbise de en ufak bir yanık belirtisi dahi olmadı.

Daha sonra katılımcılarla Bitlis Valiliği Konferans Salonu'na geçen Doyuk, burada Vali Öztürk'ten bir pet lağım suyu istedi. Doruk, Vali Öztürk'ün talimatları doğrultusunda getirilen lağım suyuna 3 damla “Süper İyonize Su” damlatıp sonra bunu bir çubuk yardımıyla karıştırdı. Hızlı bir şekilde çözünen su yaklaşık 2 dakika sonra temiz bir su halini aldı. Doyuk, suyun temiz olduğunu göstericilere ispatlamak için çözünen lağım suyunu herkesin gözü önünde içti ve istek doğrultusunda bir katılımcıya da içirdi.

Gösterisinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Doyuk, sudaki Hidrojen ve Okisjen bölümünde yaptığı çalışma neticesinde ismini “Süper İyonize Su” olarak adlandırdığı işlevsel bir su elde ettiğini söyledi.

Bu suyun birçok işlevi olduğunu ifade eden Doyuk, şöyle konuştu: “Elde ettiğim su, yangınlara müdahale ve alev almazlık, kirletilmiş nehir ve göl sularının temizlenmesi, radyasyon ve kimyasal atıklı sebze ve meyve yıkama, çölleşmiş ya da kirletilmiş toprakları yıkama, dış yüzey temizleme, havuz temizleme sistemleri, petrol ve türevlerinin temizlenmesi, bayatlamayan unlu mamuller, çöp alanlarının ıslahı, süper iletkenlik, topraksız tarım, pist temizleme ve donma engelleyici buz çözücü alanlarını kapsıyor.

Ben ekolojiden gelen bir ekonomiyi ülkemize kazandırmak ve bununla beraberde dünyaya ülkemizden ekoloji transfer etmek için Türkiye'de devletin ve kendi özel ekimizle beraber çalışma içerisindeyiz.”

"Bitlis'te kar artık yeri tutmayacak"

Elde ettiği suyun buzlanmaya karşı bir etkisinin de bulunduğunu ifade eden Doyuk, Eğer bu suyu biz tankerlerle yollara atarsak, 20 gün boyunca ne kadar kar yağarsa yağsın yolu kar tutmayacak. İfadesini kullandı.

Bölgede kar yağışı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını ulaşımda ve endüstriyel alanlarda aksaklıkların yaşandığını belirten Doruk,  şöyle devam etti: “Ümit ediyorum ki, bu çalışma, Bitlis için dünyaya açılan bambaşka kapı olacak. Yarın karşı karşıya kalacağımız kar yüzünden endüstrinin duracağı, yolların kapanacağı bir yaşam gerçekleşmeyecek. Burada gördüğünüz gibi bütün her türlü korumanın yangınlar ya da buna benzeyen çok farklı sebeplerden dolayı çevre ya da insanın kendinin ihtiyacı olan tüm güzellikleri kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda da bütün ülkemiz için elimizden gelen her türlü teknolojik yardımlar için hazır bulunmaktayız.”

Son olarak Doyuk, dünyada bu buluşu kendisini yaptığını ve yaklaşık 60 ülkede hizmete sunduğunu ifade ederek, Türkiye’de ilk olarak Bitlis’te tanıtımı yaptığını sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir