• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
MÜSİAD`tan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesinden bir heyet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek, PKK/HDP’li çeteler tarafından katledilen parti üye ve gönüllüleri için geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Başkan Yardımcısı Ramazan Azboy, ve dernek üyelerinden oluşan heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu tarafından karşılandı.

HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu bazı açıklamalarda bulunarak partilerine yönelik saldırılara değindi.

Tanrıkulu: “Biz, mağdur olan tarafız”

Saldırılan ve mağdur olan tarafın kendileri olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Biz olayın mağdur tarafıyız. Zulme uğrayan, hakarete uğrayan, saldırıya uğrayan, vahşice katledilen bizleriz. Biz sokaklara çıkıp çatışmalara girmemişiz. Tamamen il binalarımızda kalıp meşru müdafaa hakkımızı kullanmışızdır. Bunun dışında bir şey yapmamışız. Hal bu iken olayın saldırganları ve failleri belli iken bu insanları piyasaya sürüp halkın malına ve canına kasteden, halka hizmet eden kurumları talan edenleri kınamaları gerekir.  Bu azınlıklar kınanmadığı sürece yaşananlar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Partilerine yönelik yapılan saldırıların planlı bir şekilde yapıldığını söyleyen Tanrıkulu, “Saldırıların planı bir ay önceden yapılmış, aniden gerçekleşmiş bir durum değil. Saldırılar bölgenin genelinde belirlenmiş ve aynı hedeflere yönelik yapıldı. Ayın 28’inde Mersin’de bazı derneklerimiz saldırıya uğradı, yine bayramın birinci ve ikinci gününde Mersin ve Tarsus’ta saldırılar olmuştu. Öte yandan Selahattin Demirtaş’ın Amerika’ya gitmesi bizim kafamızda bir soru işareti oluşturdu. Çünkü ne zaman Amerika ve benzeri yerlere gitse dönüşünde bir problem çıkıyor” dedi.

“STK üyelerinin hepsi kuşatılmış, vahşice katledileceklerdi”

Olayların olduğu günlerde birçok sivil toplum kuruluşu üyesinin kuşatıldığını ve 12 saat boyunca muhasara altında kaldıklarını söyleyen Tanrıkulu, “STK üyelerinin hepsi kuşatılmış, vahşice katledileceklerdi. Allah onlara o fırsatı vermedi”  ifadelerini kullandı.

Batman ve Kızıltepe’de Partilerine yönelik saldırılara da değinen Tanrıkulu, “Kızıltepe’de 30-40 tane üyemizin olduğu ilçe binamızda bunlar binlerce kişi ile oraya geliyorlar. İlçe binasını kuşatıyorlar arkadaşlara yağmur gibi taş yağıyor. Silahlar kullanılıyor 5 arkadaşımız silahla yaralandı. İlçe binamızın bulunduğu pasajı tamamen yandırmaya çalışıyorlar ki yandırıyorlar da. Olaylar saatlerce sürüyor Emniyetin yanında olmasına rağmen müdahale edilmiyor. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tekrar aynı şekilde kuşatmaya alınıyor ve orada bulunanları yok etmek istiyorlar. Olayı duyan gönüllülerimiz zamanında oraya yetişmeseler tarihte böyle katliam görülmemiş olacaktı” dedi.

“Kobani’den gelen insanlar ve yezidiler bu olaylarda kullanıldı”

Kobani ve çeşitli yerlerden gelen insanların olaylarda kullanıldığını dile getiren Tanrıkulu, “Kobani’den gelen insanlar ve yezidiler kullanıldı bu olaylarda. Kendilerine bir hedef seçmiş ve o hedefe konsantre olmuş bir barbar grubu vardı” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Özşanlı ise 30 yıldır bölgenin çok acılar çektiğini, köylerin yakıldığını ve insanların çok acılar çektiğini söyleyerek sağduyu çağrısında bulundu.

(Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir