• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Gönüllü UMKE ekibi Suruç'tan döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda 6 Ekim tarihinde Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) üyesi gönüllü 10 personel, 11 gün süreyle 24 saat esasına göre Suriye’den gelen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki ve geçici koruma altına alınan mülteciler için Suruç ilçesinde kurulan Sahra ve Suruç Devlet Hastanesinde destek amaçlı hizmet vermek üzere görevlendirildi.

Gönüllü UMKE personelleri, Suruç ilçesinde kurulan Sahra Hastanesinde, Suruç Devlet Hastanesi acilinde, ambulanslarda hasta nakillerinde UMKE ekibi olarak sınırda hizmet verdiler.

Görev dönüşü İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi görev yapan Batman UMKE ekibini makamında kabul ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Kısa bir konuşma yapan Dr. Bodakçi, UMKE personelini kutlayarak, “Bayramın tatilinde olmanıza rağmen çağırmamızla bir saat içinde hazırlanıp yola çıktınız. Sizden sonra 25 UMKE personelimiz daha bizleri arayarak göreve hazır olduklarını söylediler. Sizleri gönülden kutluyorum.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir