• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
İHA ne yapmaya çalışıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir`de İslami STK`ların Müslümanları katleden PKK/HDP çetelerini protesto ettiği basın açıklamasını, İhlas Haber Ajansının (İHA) IŞİD yanlısı bir eylem gibi göstermesi tam bir habercilik skandalı olarak yorumlandı. Söz konusu ajans, protesto gösterisine katılanları ise IŞİD yanlısı olarak gösterdi.

Haberde adı geçen ve grup adına basın açıklamasını okuyan Hacı Şani, İHA`nın yaptığı skandal habere tepki göstererek, söz konusu ajansın bilinçli bir şekilde provokatörlük yaptığını söyledi. Şani, haberi düzeltmeleri için İHA`yı aradıklarını ve tekzip metni gönderdiklerini de sözlerine ekledi. İHA`nın uyarılarına rağmen aradan saatler geçmesine rağmen yalan dolu haberi hala düzeltmediğini dile getiren Şani, hukuki işlemleri derhal başlatacaklarını vurguladı.

Hacı Şani basın açıklaması ve amacını ise şöyle anlattı: "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak PKK/HDP`lilerin yaptığı vahşeti protesto etmek için gıyabi cenaze namazı kıldık ve ardından basın açıklaması yaptık. Ancak basın açıklamamızı haber yapan İhlas Haber Ajansı, bilinçli bir şekilde bizi IŞİD destekçileri olarak lanse etti ve abonelerine servis etti. Yapılan haber bizim yapmış olduğumuz basın açıklaması metniyle tamamen zıt. Bunu kasıtlı olarak yaptıklarını görüyoruz. Defalarca uyarmamıza rağmen haber düzeltilmedi. Söz konusu kasıtlı haber için İhlas Haber Ajansı`yla ilgili hukuki işlemleri derhal başlatacağız. Kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

Öte yandan, söz konusu ajans tarafından “IŞİD Destekçilerinden Gıyabi Cenaze Namazı” başlığı ile verilen haberde; “İzmir’de, IŞİD’i destekleyen İslami kurum ve kuruluşlar, Kobani ‘Ayn el Arap’ olaylarında ölen IŞİD mensupları için gıyabi cenaze namazı kıldı. Konak meydanında kılınan namaz sonrası IŞİD lehine sık sık “IŞİD’e karşı omuz omuza, Şehitlerin yolunu süpüreceğiz, Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.”ifadelerine yer verdi. İHA kaynaklı bu haberin abone olan birçok haber sitesine de servis edildiği belirtiliyor. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

İŞTE İHA`NIN ÇARPITTIĞI HABERİ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir