• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
`Paralel Yapı` Tutukluları Silivri`ye Nakledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Konuya ilişkin açıklama yapan bir kısım şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, bugün itibariyle cezaevi yönetiminin kararıyla müvekkillerinin öğle saatlerinde tutuklu bulundukları Metris Cezaevi`nden Silivri Cezaevi`ne sevk edildiğini söyledi.

Müvekkillerinin tutuklandığı dönemde, memurların götürülmesi gereken Paşakapısı Cezaevi`ne götürülmediğini, doğrudan Metris Cezaevi`ne götürüldüğünü belirten Turanlı, ``Metris`e götürülmesi ne kadar manidarsa, aynı şekilde Silivri`ye götürülmesi de o kadar manidardır`` diye konuştu.

Avukat Turanlı, bu yönde talepleri olmadığı halde, gerek avukat arkadaşlarına, gerekse ailelere haber verilmeden alelacele verilen bu kararın doğru olmadığı görüşünü savunarak, ``Bugün itibariyle sevkten dolayı görüştürülmeyen aileler de mağdur olmuştur`` dedi.

Bu arada, müvekkillerinin tahliye edilmesine ilişkin taleplerini mahkemelere yinelediklerini ve tutukluluk incelemelerinin devam ettiğini aktaran Turanlı, Ömer Köse ve Erkan Ünal`ın bugün itibariyle tutukluluk incelemesinin yapıldığını ve haftaya kararın çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir