• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlardan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Kültür Mahallesi’ne bağlı Aftor Kümeevleri yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşlar, yerleşim yerleri ile çarşı merkezi arasında gidiş-gelişlerde ulaşım sorunu yaşadıklarını belirterek, Bingöl belediyesinin bu konuda söz vermesine rağmen bir çözüm üretmediğini savundalar.

Ulaşım konusunda en büyük sıkıntıyı kadın ve çocukların yaşadığını belirten mahalle sakinlerinden Aygül Taşer,  “Ulaşım sıkıntısıyla birlikte okul ve sağlık ocağı sıkıntısı da yaşıyoruz. Çarşıya gidip ihtiyaçlarımızı almak için saatlerce araç bekliyoruz. Daha önce yerleşim yerimizin yolu yoktu, yolu yaptılar ama şehiriçi ulaşım hattı halen konulmadı. Bizler de insanız. Bu konuya yetkililerin bir çare bulması gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

“Ulaşım sıkıntısı nedeniyle birçok işimizden geri kalıyoruz”
Taşer, “Geçici olarak 2 hat minibüsü var. Çarşıya gidip gelinceye kadar 2-3 saat zaman geçiyor. Onlar da keyiflerine göre hareket ediyor. Tüm koltuklar doluncaya kadar hareket etmiyor. Dolmuş durağı erkek kahvesinin tam karşısındadır, saatlerce bekliyoruz. Kadınız ve kucağımızda çocuklarımızla bekliyoruz, bu da bize rahatsızlık veriyor. Hastane için randevu alıyoruz, geç kalıyoruz.  Belediye başkanı buraya geldi, söz verdi, ‘Bir haftada ulaşım sıkıntınızı gidereceğiz’ demesine rağmen 3 aydır halen bekliyoruz. Oy zamanında gelip kapımızı çalmasını biliyorlar.”siteminde bulundu.

“Okul, ulaşım ve birçok konuda sıkıntılarımız var”
Şefika Yaner ise, “Burada doğru dürüst bir alış- veriş yeri olmadığı için özel taksiye 16 TL ücret verip gidip geliyoruz. Okul sıkıntımız var, ulaşım ve birçok konuda sıkıntılarımız var” dedi.


Sabri Alan da, “En büyük sıkıntımız ulaşım. Yetkililerin kısa sürede buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bugün çoluk çocuğumuzla birlikte 10 kilometre yürüyerek belediye yetkilileriyle görüşmek için geldik. Bak yanımızda bebeklerle yürüyerek geldik.”ifadelerini kullandı.

“En çok bayan ve çocuklar mağduriyet yaşıyor”
M. Cebba Yener, “Yetkililer, ‘Meclis kararı almışız, bu hafta içinde size ulaşımınızı sağlayacak hat minibüsünü faaliyete koyacağız.’ demelerine rağmen aylardır halen bir servis verilmedi. Mahalleli mağdur, işe ve hastaneye gidenler geç kalıyor, mağduriyet yaşıyorlar. Aracı olan işini görüyor, aracı olmayan sıkıntı yaşıyor. Özelikle en çok bayan ve çocuklar mağduriyet yaşıyor.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir