• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
`Geleceklerini tahrip ettiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin Valisi Mustafa Taşkesen Kızıltepe’deki tarihi ulu camide Cuma namazını kıldıktan sonra Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile beraber, geçtiğimiz günlerde PKK yandaşlarının Kobani bahanesiyle yaptıkları eylemler sonrası yaktıkları aile destek merkezi (ADEM) i ziyaret etti.

Kızıltepe’deki olaylarla ilgili Kaymakam Erdoğan Turan Ermişten bilgi alan Vali Taşkesen, yakılıp tahrip edilen Aile Destek Merkezinin kısa zamanda faaliyete geçirileceğini belirtti.

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Aile Destek Merkezine yapmış ziyarette kursiyerlerin mağdur olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Ailelere destek amacıyla kaymakamlık tarafından kurulan bu merkez tahrip edilmiş aslında tahrip edilen burayı tahrip edenlerin geleceğidir. Ailelerinin geleceğidir. Bana göre ve bu olayları yapanların murat ettikleri elde etmek istedikleri değerler ne ise onların hiç biri bir masum insanın canından daha değerli değildir. Öldürülen bir masum insanın canından daha değerli değildir. Elde etmek istedikleri şeyler ne ise, her şey hiçbir şey masum insanın ölmesinden daha değerli değildir. Ama maalesef bu hata yapılmıştır. Devletimiz bunları onaracaktır hanımlarımız hiç merak etmesinler. En kısa zamanda burası eski haline getirilecektir. Bende o gençlerimize kendi geleceklerini ailelerinin geleceklerini dinamitlemesinler diyorum. Kendi geleceklerini yakmasınlar diyorum.” Dedi.

Açıklamanın ardından Vali Taşkesen geçmiş olsun dileklerini iletmek için Kaymakamlık Toplantı Salonunda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir