• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
`Polis bize başınızın çaresine bakın dedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Memur Sen’den bir heyet Ankara’dan gelerek, PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti.

Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen’in yanısıra, Diyarbakır İl Şube Başkanı Yunus Memiş’de  yer aldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Emin Esen, ziyarette, “Maalesef vahşice bir ölüm var ortada, bu yaşananların sizi çok derinden yaraladığını biliyorum. Türkiye’nin ve dünyanın buna sessiz kalması düşünülemez. Hepimiz inançlı insanlarız. Hepimizin Allah’a inancı tamdır. Biz, bu kardeşimizin de hayırlı bir amaç uğruna, insanlara yardım ederken böyle bir şerefe nail olması da bizi teselli eden tek şeydir. Ama neticede devletimizin de her hali kurda vatandaşların can güvenliğinin korunması için gerekli bütün tedbirlerin alınması gerekiyor.” Dedi.

Bugün bütün İslam Coğrafyasında emperyalist güçlerin Müslümanların üzerinde oynadığı bir oyunun var olduğunu belirten Esen, herkesin bu oyuna karşı uyanık olması gerektiğini ve sağduyulu olarak, birlik ve beraberlik, huzur içinde yaşamak gerektiğini söyledi.

Devletin vatandaşları korumak zorunda olduğunu dile getiren Yasin Börü’nün amcası Abdulhalim Börü, “Biz kendimizi bölgede yalnız hissediyoruz, Devlet vatandaşlarını korumak zorundadır. Ben bu ülkede, bu şehirde yaşamaktan utandım. Adamlar barbarca şehri dağıtırken, polis bizlere başınızın çaresine bakın derken, biz derdimizi kimlere anlatacağız.  Bu çocuklar, bir saat binada rehin kalmışken, polisi arıyorlar. Polis, ‘Biz ancak kendimizi müdafaa edebiliyoruz’ cevabını veriyor. Artık, dışarı çıkamıyoruz. İzlediğimiz hayvan belgesellerinde gördüğümüz sahnelerde bile vicdanımız sızlarken; bunlar, bu mahzun insanları nasıl böyle vahşice katledebiliyor. Bunlar, İŞİD’i de geçtiler. Gençlerden ne umarken, ne buluyoruz. Bu gençler kaosa sürükleniyor” diyerek önemli noktalara dikkat çekti.

Son olarak Memur-Sen Başkan Yardımcılarından Hacı Bayram Tonbul, hayvanları kesmenin de bir adabı olduğunu ve medeniyetten, dinden gelen usullerin var olduğunu belirtti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir