• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Malatya PKK/HDP zulmüne sessiz kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA – Malatya Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Kobani bahanesiyle katliam yapan ve Diyarbakır, Mardin, Batman ile çevre illerini yakıp-yıkan PKK/HDP’li çetelerini telin için protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı. Şehir merkezinde düzenlenen telin programına yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Basın açıklamasını Malatya Hayrın Yolcuları Derneği adına Servet Tokat okudu. “Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissetmezsiniz.”ayeti ile sözlerine başlayan Tokat, “İnsanlık tarihinin başından beri hemen hemen her dönemde var olmuş zalimler, zulümlerini mazlum ve mustazaf halkların başından eksik etmemişlerdir. Tarihe baktığımızda bu isimler Kabil, Nemrut, Firavun, Ebu Cehil, Yezid olarak değişe gelmiştir. Her ne kadar bu zulümlerin baş aktörleri değişse de yürüttükleri politikalar ve oyunlar değişmemekte ayrıca bu politikalarını da yerine getirirken mazlumların kanlarını dökmekten çekinmemişleridir. Bunun son örneği ise 7-8 Ekim tarihlerinde HDP`nin, IŞİD`in Kobani`ye yaptığı saldırıyı bahane ederek sokağa çağırdıkları çeteler ve katiller sürüsü tarafından yapılan katliamlardır.” İfadelerini kullandı.

“Moğol istilasını andıran bu dehşet, yanı başımızda Müslüman halka yapılmıştır.”
Saldırıların İslami kesime yapıldığına ve bu insanların Moğollulardan farklarının olmadıklarına dikkat çeken Tokat “HDP/PKK`li çetelerin yapmış olduğu bu saldırılarda onlarca insan katledilmiş, HÜDA-PAR il ve ilçe büroları, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan dernekler içindeki üyeleriyle birlikte ateşe verilmiş. Yine birçok mütedeyyin insanın ev, işyerleri ve araçları yakılmış. Camiler ve medreseler yakılarak talan edilmiş ve yüzlerce Kur`an-ı Kerim yakılmıştır. Evet! Moğol istilasını andıran bu dehşet verici manzaralar yanı başımızda Müslüman halka yapılmıştır. Bu azgın güruhun tesettürlü bacılara, sakallı insanlara saldırıp katletmeleri, camileri ateşe vermeleri ve Kur’an Kurslarını yakmalarından anlıyoruz ki bunların baş düşmanı; camiler, Kur’an kursları ve İslam’ın şiarlarıdır.” diye belirtti.

“Yapılan bu saldırıların sorumlusunun HDP/PKK olduğu ayan beyan ortadadır”
Bu saldırıların müsebbiplerine de dikkat çeken Tokat, “Yapılan bu saldırıların sorumlusunun HDP/PKK olduğu ayan beyan ortadadır.Zira HDP başkanı  Selahattin Demirtaş`ın kendi kitlesini sokağa çağırarak ‘Her tarafı  Kobaniye çevirin’ şeklindeki akla zarar söylemleri bunca mazlum kanın akmasına sebebiyet vermiştir. Yine DBP il başkanı Zübeyde Zümrüt`ün ‘Diyarbakır`da IŞİD`e destek veren 400 dernek var’ şeklindeki dayanaktan yoksun açıklamalarla İslami kurum ve mütedeyyin Kürt halkını hedef  göstermiştir. Siz basın mensuplarına ve değerli halkımıza soruyoruz: Demirtaş`ın ‘Sokakları oraya çevirin’ diye bahsettiği Kobani`de ne var? Kobani`de  savaş yok mu? Bu sorunun cevabı çok açık bir şekilde bu olayların azmettiricisinin kim olduğunu ortaya koymuyor mu? Ayrıca Demirtaş`ın bu açıklamalarını büyük şeytan ABD’den dönüşünden sonra yapması da manidardır. Bütün bunların müsebbibi ve ölen mazlumların katili Selahattin Demirtaş, Zübeyde Zümrüt, Gülten Kışanak  ve HDP/DBP/PKK yöneticileridir.” dedi.

Tokat; “Şehitlerimizin kanının bereketine inanıyoruz bu mazlum coğrafyada onların kanları sayesinde zalimlerden arınacaktır. Bu katiller sürüsünü Allah`ın ve meleklerin lanetiyle lanetliyoruz. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ şiarından hareket etmek üzere bu zülme karşı hakkı haykırmaya davet ediyoruz.” diye belirtti. (Abdusselam Önen- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir