• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
`Çocuklarımıza İslami değerlerin öğretilmesi doğal olandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Sason İlçe Kaymakamlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftasında anasınıfı ve ortaöğretimdeki öğrencilerin cami alışkanlığı edinmeleri için öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe bazı STK’lardan gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Memur-Sen’in de aralarında bulunduğu 19 STK’dan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olması hasebiyle çocuklarının da cami alışkanlığı kazanması için düzenlenen etkinlik kadar normal bir şeyin olmadığı belirtildi.

“Diğer etkinlikler ne kadar doğal ise camileri ziyaret etmekte o kadar doğaldır”
Konu ile ilgili açıklama yapan Platformun Dönem Sözcüsü Zahir Seven, “Bu yıl da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Diyanet işleri başkanlığına bağlı olarak Müftülüklerce yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, bu minvalde Sason Kaymakamlığınca bu hafta münasebeti ile çocuklara yönelik camii ziyareti planlanmıştır. Turizm Haftası (15-22 Nisan) münasebeti  ile  Kültür Merkezleri, Müzeler  vb. yerlerin ziyareti, kültür ve sanat günlerinde piyes, tiyatro, sinema vb. etkinliklere katılım sağlanması, Sağlık Haftasında (7-13 Nisan) hastanelerin, sağlık merkezlerinin ve ambulansların tanıtımına yönelik ziyaretler ne kadar doğal ise Camiler ve Din Görevlileri Haftasında da (1-7 Ekim) camileri ziyaret etmenin doğal olduğu aklıselim sahibi herkes tarafından kabul edilecek bir durumdur.” dedi.

“Bu gibi etkinlikler makul karşılanmaktadır”
Yapılan etkinliğin anlamsız olmadığını tam aksine halk tarafından makul karşılandığını belirten Seven, “Anasınıfı ve orta öğretimdeki öğrencilere yönelik okulların dışında planlanan her türlü etkinlik için velilerin bilgilendirilmeleri ve onayları alınarak yapılmasının gerekliliğine inanmaktayız. Bu hususta velilerin dolayısıyla halkın kendisi için en uygun kararı verme yeterliliğine ve hakkına sahip olduğunu ve tercihlerini ortaya koyma olgunluğunda olduğu da inkâr edilemez bir gerçektir. Halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu, camilere olan saygı ve  teveccühün de yüksek olduğu göz önüne alındığında böyle bir uygulamanın hiçte anlamsız bir uygulama olmadığı halkın nazarında da kaygı verici bir durum olmadığı bilakis ezberlerin bozulup pratik uygulamalarla eğitim öğretimin hayata geçirilmesi yönüyle makul karşılandığını müşahede etmekteyiz. Diğer kurumlarında özel gün ve gecelerde kendi alanları ile ilgili buna benzer etkinliklerle pratik uygulamaları hayata geçirmelerinin de yararlı olacağı düşüncesindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“İslam’a ve onun değerlerine saldırı kabul edilemez”
Son zamanlarda İslam’a ve İslami değerlere yönelik artış gösteren saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Seven, İslam inancının bu milletin asli unsuru olduğunun bilinmesini istediklerini söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir