• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
"Yargı-akademik zam, tüm memurlara yapılsın!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hükümetin düşük maaş aldıkları ve görevlerine yeterince odaklanamadıkları gerekçesiyle; hâkim ve savcıların maaşına bin 155 TL, üniversite hocalarının maaşına ise yüzde 35 oranında zam yaparak memurlar arasındaki maaş uçurumunu artırdığını ve iş barışını bozduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, “Biz hâkim, savcı ve akademisyenlerimize yapılan zammı destekliyor ve onlar adına sevinç duyuyoruz. Fakat hükümet memurlar arasında ayırım yapmasın. Bugün hemen bütün memur kesimleri geçim sıkıntısı çekiyor ve önemli bir kısmı ek iş yapmak zorunda kalıyor. Zam yapılacaksa bundan bütün memurlar yararlandırılsın” dedi.


“Kamu hizmetleri bir bütündür ayrım yapılmasın!”
Mahkemelerde ve yargı kurumlarında hâkim ve savcılar dışında da kâtip, mübaşir, evrak memuru gibi personelin bulunduğunu; üniversitelerde akademik personelin yanı sıra şube müdürü, mühendis, tekniker, ayniyat saymanı, veri hazırlama memuru gibi idari personelin de hizmet verdiğini söyleyen Topal, “Fakat yargıçlarımıza ve akademisyenlerimize yapılan zamlardan aynı işyerinde bir ve beraberce çalışan bu memur arkadaşlarımız faydalandırılmıyor. Öte yandan eğitim, sağlık, maliye gibi diğer işkollarında ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar çok maaş alıyormuş gibi bunların zamdan esameleri dahi okunmuyor. Maaşlar arasındaki uçurum ve ücret adaletsizliği kamuda çalışma barışını ve iş verimini bozmaktadır. İyi niyetlerle ve haklı gerekçelerle de olsa hâkim, savcı ve akademisyenlerimizin maaşına zam yapan hükümet diğer memurları küstürmüştür. Buradan hükümete sesleniyor ve yapılan zamların tüm memurları kapsamasını istiyoruz” diye konuştu.


Memur maaşları arasında dev uçurum!
“Zamsız haliyle bugün itibariyle bir profesörün ek ücretleri hariç yalnızca maaşının 5 bin 222 TL, üniversitedeki bir bilgisayar işletmeninin bin 863 TL maaş aldığını: ve yine, zamsız haliyle bugün itibariyle birinci sınıf bir hâkimin ek ücretleri hariç yalnızca maaşının 8 bin 896 TL, mahkemede çalışan bir icra memurunun bin 850 TL” olduğu bilgisini veren DES Genel Başkan Yardımcısı Topal, “Örnek ve mukayese olması için hatırlatmalıyım ki; Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuk ve gençlerimizin teslim edildiği genç bir öğretmen de bugün 2 bin 2 TL maaş alıyor. Bu nedenle akademisyenlerimize ve yargıçlarımıza yapılan zammın hemen ertesi günü ayrımcılık güdülmeden, bu olumlu adım eksik bırakılmayarak tüm memurlarımıza zam yapılması gerekmektedir” dedi.
 

2014 yılı için memurlara 123 TL maaş zammı yapıldığını ve şuan itibariyle yüzde 9,4 olarak hedef öngörülen enflasyon nedeniyle daha şimdiden memurların enflasyon mağduru haline geldiğini savunan Topal, Başbakan Davutoğlu ve Maliye Bakanı Şimşek’e seslenerek, “Başbakan Sayın Davutoğlu’nun enflasyon mağduru haline gelen memurlar arasında herhangi bir ayırım gözetmeden adaletli bir şekilde herkesi faydalandıracağına inanıyoruz. Zamların bütün memurlara verilmesi, çalışma barışının sağlanması ve adaletsizliğin giderilmesi bakımından çok çok önemlidir. DES olarak, Sayın Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın bu talebimizi dikkate almalarını, haklı, makul ve gerçekçi talebimiz yönünde ivedililikle adım atmalarını ve zamlarımızı önümüzdeki ay itibariyle maaşlarımıza yansıtmalarını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir