• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Muş'ta 'Dünya Gıda Günü' kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Dünya Gıda Günü münasebetiyle Muşta bir etkinlik düzenlendi. Muş Vahit Özmen İlkokulunda düzenlenen etkinliğe, Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Aydın, Gıda ve Yem Şubesi personelleriyle öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Fatma Nuran Erikli öğrencilere Dünya Gıda Günü ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.

"Çiftçi Aileler, Dünyayı Besle Yeryüzünü Önemse'' konulu etkinlikte sunum yapan Gıda Mühendisi Fatma Nuran Erikli; "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945' te kurulmuştur. FAO' nun kuruluş günü olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya Gıda Günü'nde Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi konular incelenir. Beslenme üzerinde durulur.  Okullarımızda beslenmenin, dengeli beslenmenin önem ve gereği anlatılır. FAO tarafından, bu yıl da Dünya Gıda Günü etkinliğini farklı bir Sloganla (Çiftçi Aileler, Dünyayı Besle Yeryüzünü Önemse) sloganıyla başlatarak, çiftçiliğin dünya beslenmesi üzerindeki önemine dikkat çekilmiştir'' dedi.

Sunum sonrasında konu ile ilgili öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Erikli ile il Müdür vekili Mehmet Aydın, aile çiftçiliğinin önemine dikkat çekerek, öğrencilere sağlıklı gıdalar ve bilinçli tüketici olmaları konusunda da somut örnekler verdiler.

Program, İl Müdürlüğü personellerinin öğrencilere yapılan ikramın ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir