• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`Kur`an-a olan düşmanlıklarını ortaya koydular`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP çeteleri tarafından başlatılan sokak eylemlerinde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimlerin yakılmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Kur’an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörlüğü, Kur’an-a sahip çıkma çağrısında bulundu.

PKK/HDP’lilerce yapılan saldırılarda özellikle dini ve mukaddes değerlerin hedef seçildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bölgemizin genelinde Kobani’ye destek iddiasıyla yapılan ve büyük bir katliam, yıkım, talan, yağmalama ve büyük bir vahşet eylemine dönüşen saldırılarda, hiçbir değer ve kutsal tanınmadan başta mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere cami, medrese, mütedeyyin insanlara ve dini tüm değerlere pervasızca saldırılmıştır.” denildi.

“PKK ve onun uzantıları her fırsatta dini değerlere saldırıyor”
Saldırılardaki amacın bölge Müslümanlarını sindirmek ve susturmak olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Geçmişi dine ve dindarlara olan düşmanlıklarla dolu olan PKK ve onun uzantıları olan ifsat şebekeleri her fırsatta dini değerlere saldırmayı kendilerine meslek edinmişlerdir. Kürdistan bölgesinde yaşanan İslami uyanışı ve dine olan teveccühü hazmedemeyen bu karanlık ve din düşmanı güruh her seferinde kudurarak şerefli kitabımızın temiz Mushaflarını yakıp yerlere atarak kin ve nefretlerini ortaya koymuşlardır. Dinine ve kutsal değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan Kürdistan’ın Müslüman halkı, bu din düşmanlarını çok iyi tanımaktadır.” ifadelerine yer verildi.

“Bu dinsiz zihniyeti Kürt halkı ve tarih af etmeyecektir”
PKK ve uzantısı olan ifsat şebekelerinin; İslam’a ve Müslümanlara savaş açtığı ifade edilen açıklamada, “Kürtlerin haklarını koruma adına yola çıktığını iddia ederek Kürtleri öldüren, yakan, yıkan, talan eden ve en kutsallarına hakaret eden bu zalim ve barbar grup, Kürt halkının savunucusu değil, aksine en büyük düşmanı olduğu çok açıktır. Kürdistan’ı dinsizleştirme ihalesini batılı efendilerinden alan bu dinsiz zihniyeti Kürt halkı ve tarih af etmeyecektir.” diye belirtildi.

“Mütedeyyin insanlar kendilerini kitaplarına feda etmeye hazırdırlar”
Kürdistan’ın mütedeyyin halkının kendilerini Kur’an’a feda etmeye hazır oldukları vurgulanan açıklamada, “Diyarbakır, Kızıltepe ve Ceylanpınar’da Kur’an-ı Kerimi yakan, yerlere atıp basarak ‘Bizi bu kitap geri bırakmıştır’ diyen bu mürtet ve dinsiz şebeke şunu çok iyi bilsin ki, Kürdistan’ın mütedeyyin şerefli insanları, geçmişte olduğu gibi bugün de kendilerini kitabına feda etmeye hazırdırlar. Yaptığınız zulümlere asla baş eğmeyecek ve kutsallarını koruma adına her türlü bedeli seve seve vereceğini bilmenizi istiyoruz. Bu topraklarda Kur’an-ın gür sedası ebediyen yankılanacak, onun nuruyla gönüller aydınlanmaya devam edecektir. Kur’an, karanlık yüzlerinizi ve sinsi planlarınızı ifşa etmeye devam edecektir. Said’i Nursî’nin talebeleri olan müminler, Kur ’an-ın sönmez ve söndürülmez bir güneş olduğunu sizlere gösterecek ve sizler de göreceksiniz.”ifadelerine yer verildi.

“Bu saldırı ve hakaretlere karşı susanları Kur’an af etmeyecektir”
Açıklamanın sonunda ise Müslüman halka şu çağrıda bulunuldu: “İslam’a ve Kur ’an-a hizmet etmeyi kendine meslek ve dava edinen tüm camia ve kurumları kutsal değerlerine sahip çıkıp, İslam düşmanlarına karşı tepkilerini en yüksek ses ile ortaya koymaya davet ediyoruz.  Şerefli kitabımız yakılırken, yerlere atılıp necislerin ayaklarıyla çiğnenirken, Allah’ın evleri ve medreselerimiz yakılıp yıkılırken; seyretmek, susmak ve oturmak Hz. Muhammed Mustafa’nın dinine ve davasına ihanettir. Kur’an-a yapılan bu saldırı ve hakaretlere karşı susanları Kur’an af etmeyecektir. Bu vesileyle Kur‘an-a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, Kur’an düşmanlarını Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir