• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Otogar yetersizliği kaldırım işgallerine neden oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesindeki mevcut otogarın  ihtiyaca cevap vermemesi,  kaldırımların  işgaline neden oluyor. Kaldırımı  işgal  edenlerin  görüntüleri ise, otopark görüntüsü oluşturuyor.


Çarşı merkezinde eski Karakol alanında kalan mevcut otogarın yetersizliği, çarşı merkezindeki kaldırımların ile  dar  yolların araçlar işgaline neden oluyor.


Yayaların yürümesi için yapılan çarşı merkezindeki kaldırımlar, yayalardan çok, araçların park etmesine ve esnafın tezgahlarını kaldırımlar üzerinde kurmasına yarıyor.


Öte yandan  şehir içi  yollarının dar olması, araç sürücülerini bir hayli zorlarken, park eden araçlar  yüzünden trafik akışında sıkıntı oluşturuyor.


Kaldırım işgali nedeniyle yayalar, yolun ortasından yürümek zorunda kalırken, bu durum, can güvenliği  açısından da  tehlike  oluşturuyor.


Uygun bir park  yeri bulamayan araç sürücüleri, boş buldukları esnafın kapılarının önünü bile kapatırken görüntü kirliliğini de beraberinde getiriyor.


Trafik polislerinin ara sıra yaptığı anonslar kısa sürelik kaldırım işgallerini önlerken, çarşı esnafı ve mevcut sürücüler duruma kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyorlar.
Tüm bu sorunların kaynağı ise ilçedeki araç potansiyelini kaldıracak otoparkın olmayışı.Yol ve kaldırım işgali ile ilgili konuşan esnaf Hamdullah Yegül, “Yer bulamayan sürücüler boş buldukları her alana araçlarını park ediyorlar. Yetkililerden bu duruma kalıcı bir çözüm üretmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir