• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Maskeli eylemciye holigan muamelesi yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Gezi Olayları ve yakın zamanda yaşanan Kobani protestolarında `maskeli grupların` protestoleri demokratik tepkinin dışına çıkarak `provokatif` eylemlere dönüştürdüğü görüldü. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun sokaklarda vandalizme izin vermeyeceklerini açıklaması devletin güvenlik zirvesini harekete geçirdi. İç güvenlik reform paketindeki yeni uygulamalara göre maskeli eylemcilere `holigan` muamelesi yapılacak.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ AYNI

Yeni uygulamayla toplumsal olaylarda göstericilerin arasına sızarak eylemleri illegal hale getiren maskeli kişiler, tek tek tespit edilerek, emniyetin terör ve güvenlik şube masasında kayıt altına alınacak. Eşgal ve kimlikleri tespit edilen maskeli eylemcilere karşı her hangi bir toplumsal olay, gösteri, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş öncesinde önlem alınacak.

KONTROLLÜ GÖZETİM

Her hangi bir toplumsal olaya `maskeli` olarak katılan kişiler, `şüpheli provokatif` olarak listelenecek ve gösteri alanına girişi önlenecek. Bu tür alanlara girişte ısrar halinde ise, gösteri ve toplumsal olaylar sona erene dek şahıslar kontrollü gözetim altında tutulacak. Holiganların stada girişlerinde uygulanan önleyici sistem, sokak olaylarında maskeli eylemcilere karşı önleyici uygulama olarak devreye sokulacak.

BATI`DA CEZALARI AĞIR

Eylemcilerin molotoflu saldırılarının dışında sadece maske takmalarının bile batı ülkerinde 10 yıla varan hapse kadar cezaları var. Bu kapsamda maske ya da yüzünü herhangi bir örtüyle gizleyerek eylem yapmanın cezası Almanya`da bir sene, Avusturya`da altı hafta hapis cezası. İsviçre ve İtalya`da ise hapis ve para cezası uygulanıyor. Kanada`da ise maskeyle gösteri yapana 10 yıl hapis cezası veriliyor. İspanya`da maskeyle eylem yapanlar 30 bin Euro para cezasına çarptırılıyor.

Suç işlemeye hazır kişi

Yeni uygulamayla maske takan kişinin suç işlemeye hazır kişi olduğu kaanati toplumda yaygınlaştırılacak. Maske takması engellenen kişinin `Özgürlük engelleniyor` propagandasının da önüne geçilmiş olacak.
Kaynak: Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir