• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
HDP/PKK Hala Sorumluluğu Kabul Etmiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM`de bugün HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan`ın Kobani protestoları sırasındaki ölümlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorumlu tutması Genel Kurul`un gerilmesine neden oldu.

 "BU KANDA SİZİN ELLERİNİZ VAR"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar`ın, HDP`ye yönelik "Kobani bahanesiyle 40 kişi hayatını kaybettiyse, bu kanda sizin elleriniz var" sözlerine, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu Cumhurbaşkanı`dır. O akşam Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı" karşılığını verdi.

Sataşma gerekçesiyle Tayyar`a yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan şöyle konuştu;

"Benim vicdanım ile senin vicdanın aynı kefeye asla konulamaz. İğneyi önce kendinize çuvaldızı da lütfen başkasına batırın. Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu Cumhurbaşkanı`dır. Kutuplaşmayı derinleştiren, şiddeti körükleyen açıklamalar yapmış, arkasından Başbakan ve hükümet yetkilileri açıklama yapmış ve bu olayların başlamasına sebep olmuştur. O akşam Sayın Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı. Ölen, yaşamını yitiren 40 vatandaşın ailesine başsağlığı diliyorum. Ben senin gibi vicdansız değilim. Ben ölümün ne olduğunu bilen bir insanım. Sayın Selahattin Demirtaş`ı bu konuda sorumlu tutmak vicdansızlığın en büyüğüdür."

Bu haberler de ilginizi çekebilir