• DOLAR 32.538
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2489.78
  • ...
Soğuk ve yağışlı hava geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bugün doğu bölgelerde görülmekte olan yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak bugün akşam saatlerinden sonra Türkiye’nin Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yarın (17.10.2014 Cuma günü) bütün bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in kıyı kesimi ile Sakarya ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ( 21 - 50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda yağışlar etkili olacak
Bu yağışlı sisteme ilave olarak 18.10.2014 Cumartesi günü Türkiye’nin Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında yurdun tamamında yağış bekleniyor.

Yağışların; Cumartesi günü Batı Karadeniz ile Sakarya ve Hatay çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında, 19 Ekim Pazar günü ise Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/metrekare) olacağı öngörülüyor.

19.10.2014 Pazar günü meydana gelecek yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda(Bitlis, Van ve Hakkari) karla karışık yağmur yüksek rakımlı yerlerde ise kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Rüzgarın Cumartesi günü yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonunda gelecek yağışlı sistem ile birlikte pazar günü yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede ( 6 -10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir