• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Gaziantep'te tüp bebek merkezi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Tüp bebek merkezi, anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceği "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi"nin kente kazandırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Erdal Ata arasında protokol imzalandı.

Bu alandaki anne-bebek sağlığı noktasına ayrıca önem verildiğini ifade eden Şahin, çalışmaların sürdürülebilir olması için yeni projeler hayata geçirdiklerini belirtti.

Kimsenin evlat özlemi çekmesini ve anasız, babasız yaşamasını istemediklerini dile getiren Şahin, "Üreme noktasında bizim bölgemizde bu destek en yakın Adana'da alınıyordu. Bu yüzden de özellikle genç annelerin bu noktada şikâyetlerini aldık. Bugün bu protokolle bu şikâyetlerin çözümü için adım atmış oluyoruz. Çok güzel bir merkez kurulacak. Mali desteği vereceğiz, Sağlık Bakanlığımız da gerekli tıbbi desteği sağlayacak. Bir anlamda gücümüzü birleştirip önemli bir adım atmış olacağız.”dedi.

Vali Erdal Ata da kentteki eğitimden sağlığa kadar her alanda daha ileriye gitmek için çaba gösterdiklerini aktardı. İmzalanacak protokolün birçok ailenin sıkıntılarına çare üreteceğini aktaran Ata, tesisin bölgedeki çocuk sahibi olamayan ailelere önemli katkılar sağlayacağını bildirdi. Açıklamaların ardından hazırlanan protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir