• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Tuşba Belediyesi çöp poşetleme sitemine geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba Belediyesi, hem cadde ve sokakları çöp bidon ve konteynerlerinin işgalinden kurtartmak yeni bir uygulamaya geçti. Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, pilot bölge seçtiği Abdurrahman Gazi ve İstasyon Mahallelerinde çöp poşetleme sistemini hayata geçirdiklerini belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Gündoğdu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuşan tüm köylerde çöp toplama ve temizlik işlerinin belediye tarafından yapıldığını belirterek, “Bu uygulama ile birlikte toplam 67 mahallemizde temizlik hizmetimiz kesintisiz devam etmektedir” dedi.

Konuşmasının devamında bütün muhtarlarımızla görüşülerek gerekli bilgileri verdiklerini belirten Gündoğdu, “Tüm mahallelerimiz için çöp toplama günleri belirledik ve mahallelerimizin durumlarına göre haftada birkaç gün gidilerek çöplerini alıyoruz. Tuşba ilçemizde sağlıklı bir yaşam adına 15 Ekim 2014 tarihinde itibaren İstasyon Mahallemizde ve 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren ise Abdurrahman Gazi Mahallemizde tamamen çöp poşetleme sistemine (ÇPS) geçtik. Halkımızın daha temiz bir ortamda yaşamasını hedefliyoruz. Bu uygulamamız ile sokaklarımız çöp bidonlarından ve pis kokulardan kurtuldu. Her gece 21. 00 ile 04.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın kapılarının önüne bıraktıkları çöp poşetlerini itina ile alıyoruz. Özellikle bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu saatlere göre en saat 21.00 gibi çöplerini belirlediğimiz ve daha önce çöp bidon ve konteynırlarının olduğu yerlere bırakırlarsa tertemiz bir mahalleye sahip olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

Gündoğdu son olarak, “Ayrıca Tuşba ilçemizde ki tüm okul, camii, külliye, taziye evleri ve toplu yaşam alanlarının çevre temizliklerini de biz yapmaktayız. Halkımızın daha hijyenik bir ortamda yaşayabilmesi için haftanın 7 günü ve 24 saatini esas alarak 7/24/365 sistemiyle hizmet vermeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir