• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Gaziantep İtfaiyesi, soba zehirlenmelerine karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Havaların soğumasıyla birlikte harekete geçen Gaziantep İtfaiyesi, vatandaşları sobadan sızan karbonmonoksit gazına karşı uyardı.

Geçtiğimiz yıllarda kentte çok sayıda vatandaşın sobadan sızan karbonmonoksit gazına maruz kalarak yaşamını yitirmesinden dolayı Gaziantep İtfaiyesi, sobadan sızan karbon monoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları bilinçlendirmek için çalışma başlattı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için hizmet verdiklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Cafer yılmaz, “Her yıl havaların soğumasıyla birlikte bilinçsiz soba kullanımı yüzünden çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybediyor. Gaziantep İtfaiyesi olarak bizler de bu üzücü olayları en az seviyeye indirmek için bir takım eğitimler ve önleyici uyarılar yapıyoruz. Amacımız daha fazla insana ulaşarak eğitimimizi genele yaymak. Bu kapsamda ilçe belediyelerin sosyal tesislerinde özellikle ev hanımlarına yönelik eğitimler vereceğiz.” diye konuştu.

Bunun için her ilçe belediyesi bünyesinde bu eğitimleri koordine edecek birer irtibat noktası belirleneceğini vurgulayan Yılmaz, “Verdiğimiz bu eğitimlerin sonunda katılımcı kursiyerlere soba zehirlenmelerine karşı kullanılan detektörlerden hediye edeceğiz. İlk etapta eğitim verdiğimiz yaklaşık 5 bin aileye bu detektörlerden dağıtacağız.”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir