• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Yasin Börü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Oysa bir umut olarak belirmişti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş.

Türkiyeli olmanın altını çizerek yepyeni bir söylevi hayata geçirmenin ipuçlarını veriyordu. Bu sebeple alınan oy ile bunu gerçekleştirebileceğini ortaya koyuyordu. Ama şimdi! Ne yazık ki! Çok yazık ki şu anda!

Başı ezilerek hunharca katledilen ve bir linç hareketinin zirvesine oturan YASİN BÖRÜ nün gözü yaşlı annesi bugün oğlumun katili Selahattin Demirtaş`dır diye bağırıyorsa artık bazı çevrelerin sağduyulu Kürt vatandaşların değer yargılarına ve toplumsal duruşlarına daha dikkatli bakmaları ve öz eleştiri yapmaları gerekiyor.

Diğer bir ifadeyle, Türkiye’de HDP`nin belli bir toplumsal desteğe sahip olması, ona tarihsel, siyasal ve ahlaki bir meşruiyet sağlamıyor. Terör yanlılarının (bölgesel ve lokal olsa da) kitle desteğine sahip olması, toplumsal çatışma söylemleri ile onlara artık “demokratik” bir boyut kazandırmıyor.

Doğu insanı, dindar ve örnek ahlak sahibidir. Onuruna ve şerefine düşkün, devletine sadık ve insancıldır. Vatanlarına ve topraklarına bağlı özverili ve sevgi doludur. Bölücü terör örgütünün seküler yapısı, neye ve hangi çevrelere hizmet ettiği doğu insanımıza anlatıldıkça, bölücü terörün hayat damarları giderek kesilecektir. Allah’a imanın, peygamber sevgisinin, vatan aşkının ve Kur’an ahlakının gerçek anlamda yaşandığı yerde bölücü terör geri çekilecek ve Allah’ın izniyle yok olacaktır.

Bu yüzden mi kurban eti dağıtmaya giden vatan evladı hedef alınmakta ve böylesi hunharca katledilerek gözdağı verilmek mi istenmektedir? Bu yüzden mi dindar Kürt kardeşlerimizin evleri ve arabaları yakılmaktadır?

Kötülüğü toplumsallaştırmaya kalkar isek o zaman bu kötülüğün izlerini takip eden ve bizzat kötüye dönüşenler için felaket ile sonuçlanır.. Kötülüğün toplumsallaşması onu demokratik ya da katlanılabilir yapmıyor.

Kendilerini mecliste temsil etmeye çalışan kesimin siyasetin sokakta yapılamayacağını ve ülkenin kaderinin meydanlarda belirlenemeyeceğini, yakıp yıkarak mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi sindirerek ve gözdağı vererek var olunamayacağını anlamaları gerekiyor. Altan Tan`ın açıklamaları bunun ipuçlarını vermeye başladı bile.

Sokakların siyasal gerilim ve çatışma alanlarına dönüşmesinden medet umanlar KARDEŞLİKTEN, BARIŞTAN, DEMOKRASİDEN, ÖZGÜRLÜKTEN bahsedemezler.

Bahadır Yenişehirlioğlu
bahadir@gazetesiz.com
www.twitter.com/Yenisehirlioglu

Bu haberler de ilginizi çekebilir