• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yağışı kaldıramayan altyapı vatandaşları evsiz bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’de dün başlayan ve gece saatlerinde devam eden sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı. Yoğun yağış nedeniyle tıkanan rögar ve kanalizasyonlardan fışkıran sular özellikle Mirzan Mahallesinde çok sayıda evin sular altında kalmasına neden oldu.

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle 50'den fazla ev ve işyerini çamurlu su bastı. Dağ eteğinde bulunan Mirzan, Yeni Mahalle ve Yeşilyurt mahallerinde bazı ev ve işyerleri sularının altında kaldı.

Yeni yapılan altyapının yetersiz kalması nedeniyle rögarlardan taşan su, çamura bulanarak işyeri ve konutlara zarar verdi. Altyapıdaki probleme dikkati çeken mahalleliler, ''150-200 hanenin olduğu mahalleye soba borusu gibi boru takıyorlar. Bu boru, bu mahalleye yeterli olur mu hiç?" diyerek Belediyeye sitem ettiler.

Özellikle Bingöl Belediyesi tarafından yeni yapılan altyapı su ve kanalizasyonun yağışa dayanmadığı ve günümüz şartlarına göre yapılmadığı belirtildi.

Bingöl genelinde özellikle Mirzan Mahallesinde tek katlı evlerde yaşayan vatandaşların mağdur olduğu su baskınlarında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Mağdur aileler evsiz kaldı
Mağdur aileler, binlerce TL zararlarının olduğunu ve evsiz kaldıklarını söylediler. Yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçi olan mağdurlar, ''Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Durumumuz ortadadır. Gidilecek yerimiz de yok'' şeklinde konuştular.

"Mağduriyetimizin sebebi Bingöl Belediyesidir”
Mağdurlardan Tarık Ergün, dünden itibaren aşırı yağış nedeniyle evlerine su ve çamur dolmaya başladığını ifade ederek, "Evimizde bulunan bütün eşyalarımız su ve çamur altında kalıp zarar gördü. Bulunduğumuz mahallede bizim durumumuzda olan birçok kişi var. Mağduriyetimizin sebebi belediyedir." dedi.

“Yeni altyapıyı tüm uyarılarımıza rağmen düzgün yapmadılar”
Ergün, “Evinin önündeki logar kapağının patlaması sonucu evim çamur altında kaldı. Ufak bir boru, defalarca söylememe rağmen kendi bildiklerini yaptılar. Şu genişliğe, şu kadar boru yapmışlar. O boru çekmedi. Kanal da doluydu. Yağmur da şiddetliydi, dağlardan gelen de kapağı kaldırdı, kapağı kaldırmasıyla bu hale geldi." şeklinde sitemde bulundu.

“Mağdur durumdayız evimize dahi gidemiyoruz”
Sel sularından dolayı dışarıda kaldığını ve evine gidemediğini belirten Seyithan Güler, kendileriyle hiç kimsenin ilgilenmediği iddiasında bulunarak, “Yetkililer gelip, bakıp, gidiyor. Biz de böyle mağdur kaldık. Evimize dahi gidemiyoruz. Ben çocuklarımı düşünüyorum. Nerdeyse zarar göreceklerdi.'' ifadelerini kullandı.

"Soba borusu 100 evi çeker mi?”
Mağdur vatandaşlardan Sadi Buldar ise, "Komple balçık altında kalmışız. Altyapıya soba borusu genişliğinde boru getirip döşediler. Boru sobası 100 evi çeker mi?'' diye yetkililere sitem etti.

“20 yıldır bu evdeyim böyle bir şey görmedim”
Mağdurlardan Gülten Ergün de, “Evimizi sel bastı.  Belediye önlem alsaydı, böyle olmazdı. Altyapı düzgün yapılmadığı için kanalizasyon patladı ve evimiz kullanılamaz hale geldi. 20 yıldır bu evdeyim böyle bir şey görmedim. İlk defa böyle bir durum başımıza geliyor. Belediye evimi yıktı. Evimde hiçbir şey kalmadı. Her şey çamurun altında kaldı. Biz şuan evsiziz.” şeklinde konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir