• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Kobani'de çatışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kobani'de İŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. YPG'nin elinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısını ele geçirmeye çalışan İŞİD, günlerdir Mürşitpınar Sınır Kapısı'na şiddetli saldırılar düzenliyor.

Bugün öğleden sonra Yeşilpınar Sınır Kapısını top atışına tutan İŞİD ile YPG ile şiddetli çatışmalar yaşandı.

Mürşitpınar Sınırına Kapısı'na yakın bölgede patlayan topların ardından siyah dumanlar yükselmeye devam ediyor. Mürşitpınar Sınır Kapısına atılan havan topundan iki tanesi Mürşitpınar Mahallesine isabet etti. Herhangi bir can kaybının olup olmadığı tam olarak açıklanmadı.

Dün gece Kobani'deki İŞİD mevzilerini bombalayan uluslararası koalisyon güçlerinin uçaklarının, gün boyunca Kobani üzerinde uçuş yaptıkları ancak herhangi bir bombardıman yapmadığı göründü.

Mürşitpınar Sınır Kapısına yakın bölgede çatışmalar devam ederken Kobani sokaklarında çatışmalara yaşanıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İŞİD'in Kobani içerisine girmesinin ardından iki taraf militanları da şehrin değişik bölgelerine dağıldı ve şehrin birçok bölgesine dağılan bu güçler arasında çatışmalar devam ediyor.

Ayrıca çok sayıda basın mensubu da, Kobani'de yaşanan çatışmaları takip etmek için tepelere konuşlanmış görünüyor. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir