• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...

BATMAN- Batman’da yılda 600 ton tel kafes imalatı yapan ve 15 yıldır bu işle uğraşan Adnan Oğuz, Hükümet ve DİKA’dan yer ile makine desteğinde bulunmaları için çağrıda bulundu.

Şuanda 5 kişilik bir ekiple işini yürüten Oğuz, desteğin gelmesi durumunda imal edeceği tel kafes tonunun bin tonun üzerinde olacağını ve Batman’da şuanda yapılamayan panel çit imalatını da yapacağını söyleyerek bu işte yaklaşık 15-20 işçinin de istihdam olacağını kaydetti.

Yaklaşık 15 yıldır tel kafes imalatını yaptıklarını belirten Oğuz, “ Özellikle Tarım İl Müdürlüğü’ne, TPAO’ya genelde ihale üzeri çalışıyoruz. Sason çilek bahçeleri, Gercüş Bağ bahçelerini kuruyoruz. Genelde çiftçilere yönelikimalat yapıyoruz. Van, Silopi ve Cizre gibi yerlere mallarımızı satıyoruz. Ayda 50-60 ton, yıl da ise tahminen 600 ton tel kafesi burada işliyoruz.  Yer sıkıntısından dolayı sıkıntılıyız. Yerimiz daha geniş olsaydı bunu 800- 1000 tona da çıkartabilirdik.” dedi.


 

“Hükümet ve DİKA’dan destek istiyoruz”


Bu sene DİKA’ya panel çit makinası için başvurduk. Yüzde 60’lık yer sıkıntısından dolayı bize makina verilmedi. Yerimiz biraz daha geniş olsaydı fabrikayı da kurardık. Organize Sanayi’ye başvurduk. O da yer sıkıntısı olduğu için bize yer vermedi. Devlet yetkililerinden bize yer temini ve DİKA’dan makine teminini istiyoruz.” diyerek yetkililere seslendi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)