• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Provokasyona dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Halkı sokaklara çağırdıklarında asıl amaçlarının insanlara saldırı olmadığını söyleyerek Pkk/Hdp’li çetelerin halka verdikleri zararlardan ve yaptıkları saldırılardan sıyrılmak isteyen HDP, tabanına yönelik yaptığı sözde sağduyu çağrılarına rağmen PKK/HDP’li çeteler halkı provoke etmeye devam ediyor.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında PKK’li iki grup Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hançepek semtinde ara sokaklarda önce tekbir getirerek havaya silahlarla ateş açtılar. Ardından olay yerine gelen başka bir grup ise Pkk lehine sloganlar atarak güya sokakları tekbir çekenlerden temizlediklerini ve halkı tekbir çekenlerden korudukları imajı vererek Pkk adına halka gözdağı verdiler.

Olayın görgü tanıklarının verdikleri bilgilere göre; her iki grupta Pkk/Hdp’li çetelerin elemanıydı ve bu şekilde bir mizansenle bir hafta önce yaptıkları katliamı unutturmaya çalıştılar.

Görgü tanıklarından S.M, dün akşam yapılan provokasyonun açıkça bir tahrik olduğunu ve kendileri bir evin içinde otururken meydana geldiğini belirterek, “adamlar sokağın başına gelerek orada ikiye ayrılıyor ve bir kısmı tekbirler çekerek sokakta özellikle mütedeyyin ailelerin evlerinin önünde geçiyordu. Aradan fazla bir zaman geçmedi ki PKK lehine slogan atan başka bir grup geldi. Onlar geldikten sonra tekbir çekenler kaçarak sokaktan ayrıldılar. Öyle bir izlenim veriyorlardı ki sanki tekbir çeken grup ellerinde silahlarla halkı tehdit ediyor, sağa sola ateş ediyorlar, kendileri ise halkı korumak için sokaklarda asayiş görevini yerine getiriyorlar. Tabi herkes onları çok iyi tanıyor. Yaptıkları oyunları artık kimse yutmuyor.” diyerek yaşananları anlattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir