• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Kılıçdaroğlu: Sisi’ye Karşı Değilim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 CNN Türk`te Ahmet Hakan`ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi darbeyle indiren Sisi`ye karşı olmadığını dile getirdi.

Her şeye çıkar çerçevesinde baktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz Mısır`a da 2 değerli diplomatımızı, milletvekilimizi gönderdik. Mısır`da bütün taraflarla görüştük Mısır`ın önemini biz biliyoruz. Türkiye`yle Mısır halkının kardeş olması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan`ın, “Peki Sisi`ye karşı mısınız? Darbeci general, Kenan Evren`den ne farkı var?” sorusuna “Hayır” diyerek yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Sisi`yi meşru göstermeye çalışarak, “Bir ülkeyi yöneten kişi eğer uluslar arası kabul görüyorsa ben ona karşıyım diye ucuz siyaset yapmam. Amerikalı karşı mı? Fransız karşı mı? İranlı, Suriyeli karşı mı? Rusya karşı mı? Ben niye karşı olacağım. Ben kendi ülkemin çıkarlarına bakarım. Eğer bir ülkenin yönetimi uluslar arası kabul görüyorsa, BM ` de temsil ediliyorsa bir sorun yok demektir” ifadelerini kullandı. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir