• DOLAR 32.516
  • EURO 34.579
  • ALTIN 2502.06
  • ...
Batman'da soba satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşan kış ile birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayan soba satıcıları, doğalgaz ve diğer ısıtma sistemlerinden yararlanamayan vatandaşların kışa hazır girmek için odun ve kömür sobası alımlarını yavaş yavaş yoğunlaştırdığını ifade ettiler.

Kış hazırlıklarını yapan vatandaşlar da, kuru ve soğuk bir kışın geçtiği Batman’da sobacıların yolunu tuttu. Özellikle kentin kenar mahallelerinde oturan vatandaşların odun ve kömür sobalarına yönelmesi soba satıcılarının da yüzünü güldürdü.

Havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşandığını belirten esnaf Hüseyin Aksoy, “Tüm hazırlığımızı yaptık ve şuanda soba satışlarımızda yavaş yavaş artış oldu. İşlerimizin açılması bizleri sevindirdi. Kış hazırlığı yapan vatandaşlar soba almaya başladılar. Soba fiyatlarımız 110 TL’den başlayıp 450 TL’ye kadar çıkıyor. Özellikle hayırseverler kentimize gelen mültecilere soba alıyor.” dedi.

Bazı soba satıcıları ise, kentte yaygınlaşan doğalgaz sebebiyle soba satışlarının eskiye oranla azaldığını ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir