• DOLAR 32.504
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2476.359
  • ...
Davutoğlu`ndan Yasin Börü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Başbakan Ahmet Davutoğlu, 45 bölgesel ve yerel kanalın ortak yayınında PKK/HDP yandaşları tarafından Kurban bayramında vahşice katledilen Yasin Börü ile ilgili ilk kez konuştu.

HDP`nin sokağa çıkma çağrısının ardından PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü`yle ilgili bir soruyu yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, 16 yaşındaki birinin 3 kattan atılması, üstünden arabalarla geçilmesi, işkenceye tabi tutulması, boğazının kesilmeye çalışılması, Allah aşkına barış, demokrasi diyenlerin bu tablo karşısında sessiz kalması mümkün mü?" diye sordu.

Davutoğlu, "Baas’ın değişik versiyonları bazı partiler maalesef, tek tip `Ben burada siyaset yaparım, başka siyaset yapanlara izin vermem`, `Ben burada özgürlükleri kullanırım, başkalarının özgürlükleri kullanmasına izin vermem`, `Ben burada hak sahibiyim başkası hak sahibi değil`, `Ben burada işyeri açarım, dükkan açarım başkası açarsa yakarım` dediğiniz anda zalimleşirsiniz.

Şimdi burada Yasin Börü kardeşimiz hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun 16 yaşındaki birinin 3 kattan atılması, üstünden arabalarla geçilmesi, işkenceye tabi tutulması, boğazının kesilmeye çalışılması, Allah aşkına barış, demokrasi diyenlerin bu tablo karşısında sessiz kalması mümkün mü? Türkiye’de geçen sene yine büyük üzüntüyle hepimizin şey yaptığı kayıplar yaşandı. Onlar için sesini yükseltenler niçin Yasin için yükseltmezler. Neden zulmün bir türünü yapanlara göre tasnif ediyoruz. Neden ortak bir vicdan harekete geçmiyor ve `yeter` diyerek haykırarak `Bu gençlerin her biri bir kıymettir ülkenin geleceğidir` diye seslenmiyor." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir