• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Seyhan Nehri'nden çıkan atıklar şaşırttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan Nehri yatağındaki su miktarının, eski barajdan itibaren sıfır seviyesine düşmesiyle birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda genel temizlik başlatıldı. Çalışmalar sırasında nehirden; koltuk, televizyon, ömrünü tamamlamış lastik, daktilo, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi atıklar çıktı.

Nehirde bir süre önce yüzeysel temizlik gerçekleştirdiklerini ve suyun yukarıdaki barajlarda tutulmasını fırsat bilerek genel temizlik başlattıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, nehirden çıkarılan atıkların, Temizlik Şube Müdürlüğü’nün araçlarıyla geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini söyledi.

Nehirden çıkan atıklar şaşırttı
Akkuş; nehirden, geri dönüşümü zor ve doğanın absorbe etmekte sıkıntı yaşadığı maddeler çıkarıldığını ifade etti. Koltuk, televizyon, pet şişe, poşet, ömrünü tamamlamış lastik, daktilo, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi atıklara rastladıklarını kaydeden Akkuş, “Temizlik bir hafta boyunca sürecek. Su seviyesi yükselene kadar işleme devam edeceğiz. Yol Müdürlüğü’ne bağlı iş makineleri boş olan nehir yatağına inerek sazlıkları, tepeleri ve birikintileri düzenliyor” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Uslu da, temizlik ve düzenleme çalışmalarıyla eş zamanlı olarak Gondol Marina inşaatının sürdüğünü söyleyerek, 4 gondolun halka ücretsiz olarak, daha temiz bir marinayla hizmet vereceğini açıkladı. Mehmet Uslu, “Suya atık çöp atılmaması konusunda vatandaşımızdan duyarlılık bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir