• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Birinci dünya savaşı 100. yılı sempozyumu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’te Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Türk Tarih Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Birinci Dünya Savaşı’nın 100. Yılı Sempozyumu Üniversitenin konferans salonunda başladı. 3 gün ve 10 oturumdan oluşan sempozyuma, bilim çevresinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kapanış oturumunda konuşan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, yapılan sempozyumun çok verimli geçtiğini söyledi.

Katılımcılara seslenen Kavaz, Birinci Dünya Savaşı’nın sebep ve sonuçları geldiği nokta itibari ile bu savaştan ne gibi dersler çıkarılabildiği, bugün bu savaşın dünyayı yeniden şekillendirdiği haliyle, gelinen noktayı bölge, ülke ve dünya açısından değerlendirildi.

Kavaz konuşmasının sonunda, “Bilginin ve kültürün tarihte çok önemsendiği bir şehirde bulunuyoruz. Doğunun tarihinde çok önemli değerleri içinde barındırmış olan bu şehir zamanla ihmale uğramıştır. Bitlis için geleceği kurma hususunda üniversitemizle başlayan bu atılım inşallah bu tür faaliyetlerle daha nice güzelliklerin yaşanmasına vesile olacaktır. Sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sempozyum, Tatvan Sahili, Ahlat Kültür Merkezi’ndeki Çini ve Seramik Sergisi, Selçuklu Meydan Mezarlığı, Harabe Şehir ve Sahil Kalesi’nin gezilmesiyle sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir