• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
"Çözüm sürecinin sabotajına yönelik girişimler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kobani bahanesiyle HDP/PKK’nin çağrısı üzerine sokaklara dökülen çetelerin bölgeye ve çözüm sürecine verdiği zarar ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası (SMMM) Başkanı Servet Kurt, çözüm ve barış sürecinin sabotajına yönelik girişimlerin olduğuna dikkat çekti.

Batman ve bölgede istikrarının bir türlü sağlanamadığını belirten Kurt, “Hal böyle iken komşularımızda yaşanan bu vahim gelişmelerin toplumsal ve tarihsel aidiyetlerimizden ötürü bir gün bize de sirayet ettirilmeye çalışılacağını ön görmek çok ta zor değildir. Bu bağlamda bugün yapılmak istenen tam da budur.” dedi.

Yapılan eylemlerin amacını aştığını söyleyen Kurt, “Kobani için yapılan eylemler maalesef amacını aşmış ve hiç kimsenin tasvip edemeyeceği yakma, yıkma, yağlama, şiddet ve insan canına kastetme olayları yaşanmıştır. İnsanlık dışı şiddet eylem ve yönelimlerini kimden ve hangi kesimden gelirse gelsin kesinlikle kabul etmiyor ve insan haklarına yapılan çirkin saldırılar olarak görüyoruz. Toplum olarak kenetlenip çözüm sürecinin devam ettirilmesinden yana tavrımızı daha da sıkı bir şekilde ortaya koymalıyız. 30 yıllık savaş ortamından sonra artık şiddetin durması gerektiği ve bölgemizdeki iç barışın sağlanmaya çalışıldığı bir dönemde tüm kesimleri itidalli davranmaya ve akli selime davet ediyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir