• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Hani`de PKK çeteleri işyerlerini tahrip etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Hani ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden olaylar nedeniyle Hani esnafı ciddi zarar gördü.

PKK/HDP  çetelerinin Kobani bahanesiyle yaptığı eylemlerde, Salıh Beg Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 15 işyeri tahrip edilerek yağmalandı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre tahrip gücü yüksek onlarca bombanın kullanıldığı eylemde, 15’e yakın esnafa ait işyerinin kepenkleri delindi, camları kırılarak  tahrip edildikten sonra yağmalandı.

Saldırgan  grup Salıh Beg Caddesi üzerinde birçok yerde barikat kurarak ateş yaktı. Ard arda patlatılan bombaların etkisiyle çevre  sakinleri  tedirginlik yaşadı. 

Sabah saatlerinde işyerini açmak için gelen esnaflar  manzarayı görünce saldırganları lanetleyerek,  “Bu mu Kürtlerin hakkını savunmak, bu mu Kobani’ye destek olmak? Bu eylemlerin, Kürt halkının fakirleşmesinden başka bir işlevi ve amacı yoktur.” siteminde bulundu.

Öte yandan  3 gündür devam eden olaylarda polis kuvvetlerinin,  sadece PTT, Hükumet Konağı, bankalar ile, okul gibi kamu kurumlarını korumak için nöbet tuttuğu, halkın işyerlerini ise karışmadığı  belirtildi.

Eylemleri gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğu polis istihbaratı tarafından bilinmesine rağmen, saldırganlara yönelik herhangi bir yakalama ve gözaltı yapılmadığı, bunun da eylemcileri cesaretlendirdiği ileri sürüldü.

Hani Esnafı, “Gece eylem yapan şahıslar gündüz ortası açık açık çarşıda dolaşıyor, polis bunları biliyor ve görüyor, ancak bunları yakalamadığı için, her gece esnafa zarar veriyorlar” dedi.

Esnaf ayrıca, polisin bu vurdumduymazlığı nedeniyle işyerlerinin zarar gördüğünü, bu yüzden ciddi maddi kayıplar yaşadıklarını ifade etti.

Saldırganların aynı kişiler olması ve bunların polis tarafından bilinmesine rağmen yakalanmaması halkta “Polis ile PKK/HDP yandaşları anlaşmalı gibi hareket ediyorlar” kanaatini oluşturdu.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir