• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
PKK saldırılarında katledilenler defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - HDP’nin sokağa çıkma çağrısından sonra PKK/HDP`li gruplar tarafından İslami faaliyetlerde bulunan Köy, Mezra ve Beldelerle ile Yardımlaşma, Dayanışma Derneği (Köy-Der) önünde katledilen Turan Yavaş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Yasin Börü tekbirler eşliğinde defnedildi.

Sabah saatlerinde otopsilerinin ardından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nden alınan cenazeler, kılınan cenaze namazının ardından konvoy eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. 4 kişinin cenazeleri, sevenleri tarafından tekbirler eşliğinde defnedildi.

Defin esnasında sık sık, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Kürdistan PKK’ye mezar olacak’, ‘Biji Biji Hizbullah’ ve ‘Vur vur Hizbullah PKK’ye vur’ gibi sloganlar atıldı.

Defin işlemlerinin ardından konuşma yapan Ömer Çelik Hoca, yapılan zulümlerin karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Şehitlerin Allah katında nimetler içerisinde olduğunu söyleyen Çelik Hoca, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler kabul etmeyin. Allah, kendi yolunda canlarını feda edenlerin rızıklandırıldığını söylüyor. Biz, ölümün ve ölümden sonraki hayatın hak olduğuna iman ettik. Bedenlerimizin hiçbir değeri yoktur. Çünkü bizler, ruhlarımızı Allah’a sattık. Bedenlerimiz, ya Allah yolunda verilecek ya da mezarlarda yılan ve akrepler tarafından parçalanacaktır.” dedi.

“Biz, onların kadını ve şarabı sevmesinden fazla ölüme sevdalıyız”
PKK çetelerinin yaptıkları zulümlerin hesabını vereceklerini sözlerine ekleyen Çelik Hoca, “İmralı’daki MİT’in Güneydoğu Bölge Müdürü’ne, HDP’li milletvekillerine ve bütün PKK’ye sesleniyoruz. Sizin şarabı, kadını, hırsızlığı, yağmayı ve yaşamayı sevmenizden fazla, biz ölüme sevdalıyız. Biz, ölüme aşlığız. Yaptığınız hiçbir zalimlik yanınıza kar kalmayacak. Bunun hesabını vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Çelik Hoca, defnedilen şehitler için taziye yapmayacaklarını bunun da Kürt geleneğinde ne anlama geldiğinin bilindiğini sözlerine ekledi.  (Hamza Adiyaman/Fikret Kavgalı - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir